Size does matter

Eight men and a little boy

Slechts 8 reserve-reserves had interim playing coach Sander Fokker afgelopen zondag tot zijn beschikking in de thuiswedstrijd tegen Flying Petrels uit Purmerend. Dat HCAW3 desalniettemin met negen man het veld in ging was geheel te danken aan de onbaatzuchtige bereidwilligheid van Heren 2 coach Frank Koene. Zijn naam is klein, zijn daden benne groot; liefst vijf hits liet de eeuwige peanut noteren.

Door pijntjes, (werk)vakanties, verhuizingen en verstuikingen is de ruime selectie van HCAW3 inmiddels bijna gehalveerd. Zeven spelers zegden af voor de belangrijke vierpuntenwedstrijd tegen de Stormvogels uit de Purmer. Desondanks won HCAW3 de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft in de buitengewoon aantrekkelijke 2e Klasse A. Het was een vreemde wedstrijd tussen twee goedbedoelende negentallen, die onder leiding van een verwarde dwergscheidsrechter er het beste van probeerden te maken. De tuinkabouter in het blauw maakte er een mooi potje van en paste op zich goed bij de sprookjesopstelling van de Bussumse sluggers. Gelukkig waren beide teams een stuk vrolijker dan de agressieve laaf achter de plaat, zodat er af en toe nog best wat te lachen viel. HCAW3 lachte uiteindelijk het laatst: 15-13.

Na 11 duels is de Bussumse promovendus op drie fronten nog volop in de race. Uiteraard is daar het gevecht om het kampioenschap, dat met een uitwedstrijd tegen de koploper voor de boeg nog allerminst beslist is. Daarnaast ligt de strijd om de Dorpcup volledig open. En tenslotte heeft HCAW3 alle kansen in eigen hand als het gaat om het sinds kort in het leven geroepen klassement van Beste Derde Team van Nederland. (zie: http://www.derijks.com/hawks_3rd.htm) Een keuze lijkt de technische staf van Het Derde vooralsnog niet te willen maken, dus de komende weken blijft winnen het devies voor de Bussummers.

Aanstaande woensdagavond speelt HCAW3 uit in Diemen tegen het soms lastige TIW Survivors. Met catcher Joost Boschhuizen op de heuvel belooft het weer een spannende wedstrijd te worden, die wellicht op tijd eindigt om de bevrijdende goal van Galasek mee te pikken.

Tsjuus,

Helmut