Winst en verlies voor HCAW3

Het kampioenschap in de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A zit er niet meer in voor HCAW3. Door de verliespartij in de inhaalwedstrijd tegen koploper TIW Survivors in Diemen, moeten de sympathieke Bussumse reserve-reserves de titelaspiraties definitief laten varen. Wat rest is de Dorpcup en het Klassement van het Beste Derde Team van Nederland

Het was een week met een Amsterdams vleugje. Op dinsdagavond reisde het derde honkbalteam van HCAW af naar Diemen en afgelopen zondagmiddag ontving het Mokum Hawks uit Osdorp. In de doordeweekse uitwedstrijd tegen het voor iedereen lastige TIW Survivors bleek voor de derde keer dit seizoen dat avondwedstrijden niet zijn weggelegd voor hardwerkende Bussummers. Het was geheel te danken aan een Havo-eindexamenkandidaat dat HCAW3 nog lange tijd in de wedstrijd bleef. De uit de jeugdopleiding overgehevelde sterwerper Loekie legde het slaggeweld van de overleveraars zes innings lang aan banden. Pas toen coach Berrevoets per ongeluk zichzelf als reliever inzette en werper Danny Wout op het derde honk posteerde, ging het fout voor de bezoekers. De heren van Trainen Is Winnen wonnen uiteindelijk met 9-3, en dat was gezien de povere trainingsarbeid van HCAW3 dit seizoen niet eens onterecht.

Twee mijlpalen

Het duel tegen de koploper leverde twee mijlpalen op. De magische 100-punten grens werd doorbroken en Roy Berrevoets kreeg zijn eerste keer drieslag in 1226 slagbeurten. Dat betekent dat alleen good-old master of disaster Dennis Meester dit seizoen nog zonder strike-out is. Omdat Meester volop bezig is met de voorbereidingen op de jaarlijkse BBQ zit spelen er voor hem voorlopig niet in, zodat hij de tot de zomerstop volop kan genieten van zijn leidende positie op de Slagmensen zonder Drieslag Lijst.

Sanitair onder de maat

Trainen mag dan wel winnen zijn, maar daar kom je er natuurlijk niet mee in de race om de beste sanitaire faciliteiten van de 2e Klasse A. Properheid, architectonisch inzicht, functioneel denken, economische onderlegdheid, verstand van water en gevoel voor goeie sfeer zijn onmisbaar bij de totstandkoming van een prettige douchegelegenheid. Het zijn zaken die bij TIW Survivors blijkbaar volkomen onbekend zijn. En maar trainen en maar winnen, maar een beetje aandacht voor het sanitair en de omgeving blijkt duidelijk te veel gevraagd. Met een 1,7 staat TIW dan ook op een na laatste plaats in het Sanitair Klassement. De Diemense honkbalvereniging houdt slechts Drachten onder zich, dat eerder dit seizoen wegens gesloten kleedkamers niet kon worden beoordeeld.

Beste Derde Team

Na de verloren wedstrijd in Diemen bleek HCAW3 vier dagen later wonderbaarlijk goed te zijn hersteld. In de strijd om het Beste Derde Team van Nederland deden de Bussummers goede zaken, door met 14-11 Pirates 3 de baas te blijven. Nadat de gasten uit beleefdheid de gebruikelijke voorsprong hadden gekregen (1-5), dirigeerde playing coach Berrevoets in de tweede inning Koen van Joolen naar de heuvel. Merkwaardig genoeg kregen de Haviken uit Mokum geen vat op de worpen van de gepasseerde tweedehonkman. Van Joolen hoefde in vier innings slechts één punt te incasseren. Onder aanvoering van homerun hitters Niels Lam (Beerwinnaar met 5 uit 6) en Danny Wout zorgde de slagploeg van HCAW3 in die periode voor een 9-6 voorsprong. Toen was het tijd voor de Braziliaanse heuvelartiest Jariño Koenen die de wedstrijd, ondanks de traditionele homerun tegen, professioneel uitgooide. Beide teams scoorden nog vijf maal, waardoor een 14-11 eindstand het meest logisch was.

Van Wissen

Bij aanvang van de wedstrijd leek de coach van Pirates 3 zich te vergissen. Een linkse jongere uit het tweede beklom de heuvel. En niet Bart van Wissen. Dit was zondag toch wel de vreemdste aller gebeurtenissen. Vooral mentaal en psychisch ook scheelde dat de nodige hindernissen. Want eerder dit seizoen was het slechts gissen toen HCAW3 naar zijn pitches probeerde te vissen. Zo’n werper kan geen enkel team toch missen? Niet dat wij iemand willen dissen, maar geef ons maar Bart van Wissen. Ook gezellig bij spelletjes en quizzen.

Tsjuus,

Helmut

P.S. Volgende week zondag speelt HCAW3 in Utrecht tegen de aanstaande clubgenoten van UVV. Vermoedelijk zal de tribune bevolkt worden door tal van scouts om volgend jaar een waardig 3e team op de been te brengen dat onder de naam UVV2 in de 1e klasse zal moeten gaan uitkomen. Of zoiets.