HCAW3 laat overwinning glippen

The story you’re about to read is true. Names have been changed to protect the innocent.

 Toekomstige clubgenoten krijgen iets te veel cadeautjes

Liefst tien veldfouten deden HCAW3 afgelopen zondag in Utrecht de das om. Tegen UVV werd het na een lange, merkwaardige wedstrijd 15-14 in het voordeel van de thuisclub. Zo staan de Bussumse reserve-reserves in de buitengewoon aantrekkelijke 2e Klasse A weer op een 50%-score.

Met op de heuvel al weer de vierde debutant uit de alom geprezen Bussumse jeugdopleiding, speelde HCAW3 vijf innings lang een solide wedstrijd. Brutaal, maar volkomen terecht werd al in de eerste inning een 0-3 voorsprong genomen, die ondanks fanatiek honklopen van Simon F. gestaag kon worden uitgebouwd tot 3-5. Er was geen vuiltje aan de lucht en playing coach Richard B. bracht halverwege de wedstrijd zijn zeven wisselspelers het veld in. Youngster Maarten Mulder werd op de heuvel vervangen door tweede honkman Klaas van J. en korte stop Rob de J. mocht ook het veld verlaten. De J. had last van een hardnekkig terugkerende blessure, die door de medische staf van HCAW Black Sensation wordt genoemd.

Veldfouten

Het heuveloptreden van Klaas van J. duurde korter dan zijn warmgooien in de bullpen. Na twee veldfouten, vier wijd en een hit kon van J. de bal al weer overdragen aan Jaap K., die deze keer op geen enkel Braziliaans accentje was te betrappen. Nog vier veldfouten en een handjevol blunders leverden de Utrechters in deze inning uiteindelijk zes punten en een 9-5 voorsprong op. Pas in de laatste slagbeurt slaagden de Bussumse sluggers erin iets aan de achterstand te doen. Honkslagen van onder ander Beerwinnaar Tobias U. bogen de achterstand zelfs om in een ogenschijnlijk geruststellende 9-14 voorsprong. U. was de positieve uitzondering. Hij sloeg 5 uit 6 en speelde foutloos. Jammer voor hem dat het uiteindelijk toch mis ging, waardoor U. zijn rol als de Sikora van Het Derde voorlopig nog even houdt. Ook dit seizoen zal hij vermoedelijk weer gekroond worden tot Meest Waardevolle Speler op minst belangrijke momenten.

Weer mis

In het gelijkmakende deel van de negende inning ging het weer mis. Nadat direct de eerste nul kon worden genoteerd leek niets een Bussumse overwinning nog in de weg te staan. Maar gelukkig voor UVV dachten de veldspelers van HCAW3 daar heel anders over. Bij een stand van 13-14, met 2 uit en het tweede en derde honk bezet, was zelfs een pop-fly in het midveld niet aan de Bussummers besteed. Toen de bal via de rand van de handschoen welhaast in slow motion op de grond stuiterde, was ongeloof het enige dat HCAW3 restte. Ongeloof én de sanitairtest.

Oud vodje

Als de douchegelegenheid van UVV een voorbode is van de instelling van deze roemruchte vereniging, dan moet het bestuur van HCAW nog maar eens goed nadenken over de aanstaande samenwerking. Het sanitair is toch een beetje het visitekaartje van je club en in het geval van UVV is dit kaartje wel erg smoezelig geworden. Een oud vodje met slechts twee douches, weinig water en nog minder sfeer. Een 5,5 voor de moeite.

Volgende week zondag speelt Het Derde uit tegen het Driemteam van Kinheim. Het betreft hier de return van de eerste wedstrijd van dit seizoen, toen de Haarlemmers in Bussum met 7-30 net te sterk bleken voor de Gooische promovendus. Dat belooft weer een memorabele dag te worden.

Tsjuus,

Helmut

P.S. Gelukkig waren de wedstrijdstokjes van Niels Lam wel weer als vanouds: veel, klef en mét fritessaus.