HCAW3 haalt doelstelling

50% score en Dorpcup in de tas

Voorafgaand aan het eerste seizoen in de buitengewoon aantrekkelijke 2e Klasse A had de Bussumse promovendus zicht ten doel gesteld minimaal de helft van de wedstrijden te winnen. De winstpartij tegen Badhoevedorp afgelopen zondag was de 10e overwinning van dit seizoen, waarmee de reserve-reserves van HCAW de 50% score niet meer kan ontgaan. En passant werd ook even de Dorpcup meegepikt.

In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen maakten de Gooische sluggers er tegen Badhoevedorp een heus honkbalduel van. Het was spannend, boeiend, maar vooral ook winnend. De gasten uit het pittoreske dorpje onder de kerosinedampen van Schiphol bleken uiteindelijk met 5-3 een kwart maatje te klein voor de Bussumse gastheren. Catcher Joost “Homerun in de regen bij Pioniers” Boschhuizen gaf de bezoekers met twee binnengegooide punten nog wel een hoopvolle 0-3 voorsprong, maar op eigen slagkracht wisten de Badhoevedorpsgenoten er daarna nog weinig van te bakken. Starter Paul Bus begint met het einde van zijn carrière in zicht steeds beter te gooien en reliever Jariño Koenen was weer goed voor menig Braziliaans heuvelkunstje. Ook het veldwerk was goed verzorgd. Zo was Demis Rosa heer en meester in het rechtsveld. Na een wat onwennig begin pakte hij bal na bal met zijn geleende oversized softbalhandschoen. De snelle handjes van de vermaarde Bussumse key-stone De Jong/Van Joolen leverden drie dubbelspelen op, waarvan de laatste de wedstrijd op een passende wijze afsloot.

Maar er was meer te beleven afgelopen zondag. Echtgenotes, vriendinnen, maîtresses en wat dies meer waren naar de Bussumse Baseball Valley getogen voor de traditionele Popjesdag van HCAW3. Organisator Daco Bogaard weet wel waar de vrouwtjes van vol zijn, dus de koelbox was als vanouds goed gevuld met rosé, tapenade, rosé, franse kaas, rosé en rosé. De VIP’s (Very Important Poppetjes) konden er geen genoeg van krijgen, wat de sfeer na afloop alleen maar ten goede kwam. (Dat was ook wel nodig, omdat Badhoevedorper Eric “Goeie Sfeer” Blom de wedstrijd noodgedwongen had moeten missen. Eric had de volgende dag tentamen en zag geen kans zich los te trekken van zijn studiewerkzaamheden. Over drie maanden hoopt hij zijn bul in ontvangst te nemen, maar dit terzijde.)

Volgende week alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. HCAW3 speelt uit bij The Herons, waar Paul Bus zijn laatste kunstje zal gaan vertonen. Bus begon zijn carrière ooit in Heerhugowaard en hij is gebrand op een mooi einde. Voor The Herons staat er ook nog van alles op het spel, dus het belooft nu al een legendarische wedstrijd te worden.

Tsjuus,

Helmut

P.S. Tenslotte nog even een mededeling van huishoudelijke aard: Willen de heren Ted Schopman en Bart van Wissen zo spoedig mogelijk contact opnemen met coach Roy Berrevoets. Wegens de overweldigende belangstelling zijn de overschrijvingsformulieren bijna op. Haast is dus geboden.