Boschhuizen maakt het verschil en besluit handschoen aan de wilgen te hangen

“De vorige keer dat ik op mijn hoogtepunt stopte was ik 9 maanden later vader”

Het was weer een mooie middag afgelopen zondag. In de tweede klasse A stond namelijk de wedstrijd Hoofddorp Pioniers 3- HCAW 3 op het programma. Daar deze wedstrijd in Bussum in een nipte overwinning voor de Gooise reserve-reserves was geëindigd was spanning gegarandeerd.

En spannend werd het. In een door beide velden degelijk gespeelde wedstrijd bleken de punten tamelijk duur. HCAW nam een 1-0 voorsprong die tot de vijfde inning op het bord bleef staan. In die gelijkmakende vijfde slagbeurt ging het steeds harder regenen, maar weigerde de scheids na twee snelle nullen de dug-out op te zoeken om te schuilen. De hoofddorpers maakten hiervan handig gebruik door snel met twee man op de honken te komen en de bal vervolgens tamelijk overtuigend over het hek te leggen. Toen viel de derde nul snel en konden de spelers bij een 3-1 stand droge kleren gaan aantrekken.

Het bleek snel weer droog en de wedstrijd kon verder. Pioniers scoorde in de 6e inning de 4-1, waarna de Bussumers het aan slag weer mochten proberen. En toen kwam het. Met één man op de honken haalde Joost Boschhuizen verwoestend uit en sloeg de bal bij Pioniers in de miezerregen opposite het veld uit…. De stand werd hiermee 4-3 en het was weer een wedstrijd.

De beslissing viel in de 9e inning. Na een serie hits waren alle honken bezet en veegde Danny Wout deze met een tweehonkslag netjes leeg en beklonk hiermee de overwinning voor de gasten, die hiermee hun totaal weer netjes op 50% brachten.

Over het sanitair echter minder juichende verhalen, met name door de verwachting die gewekt wordt. Een en ander oogt degelijk een tamelijk aangenaam, toegankelijke knoppen en een overzichtelijke ruimte. Echter één essentiële fout: als ik tegen kokend water kon was ik wel een theezakje geworden…. Er viel dus niet te douchen in Hoofddorp. Nog mazzel dat er een koude kraan in dezelfde ruimte is zodat er een beetje gedept kan worden om het ergste zweet te verwijderen. Cijfer: een magere 3 (op uiterlijk).

Volgende week Badhoevedorp. En poppetjesdag. Zal mij benieuwen.

Günther von Römertopf

PS. Paul Bus voelde zich zo zeker van zijn start tegen Herons dat hij vond dat hij het zich kon veroorloven halverwege de wedstrijd de parkeerplaats op te zoeken.