Driemteam in bleek lentezonnetje te sterk voor HCAW 3

Pitcher Schopman boeit Bussumse slagploeg 8 innings lang

Kent U dat gevoel? Dat je in de regen naar een uitwedstrijd rijdt en maar hoopt dat het goed komt? Met dat gevoel togen 12 frisse en 1 geblesseerde (Ronald had weer eens vrienden gemaakt op een illegale houseparty) Bussummers zondag naar Haarlem. En qua weer kwam het goed. Coach Berrevoets had de boel per mail vooraf eens flink op scherp gezet door te stellen dat een score van meer dan 50% dit jaar het doel is in de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A. De directe vertaling van die doelstelling diende gelijk gestalte te krijgen in de nu al traditionele openingswedstrijd Kinheim 3 – HCAW 3, een match-up die vorig jaar met 30-7 in Haarlems voordeel werd afgesloten. Ook de tweede wedstrijd vorige competitie eindigde in een overwinning voor Kinheim: toen werd het 11-1.

En aan die laatste wedstrijd werd tijdens de seizoensopening nog wel eens teruggedacht. Het leek wel of Kinheim erin geslaagd was dat potje door middel van een kopietje wederom op de mat te leggen. Kwam HCAW 3 vorig jaar tot 4 hits, ditmaal waren het er 5. De eerste 14 Gooise sluggers konden onverrichter zake naar de dug-out terugkeren, terwijl Kinheim listig haar puntjes bij elkaar sprokkelde. Bij een stand van 3-0 kwam het eerste (en achteraf enige) Bussumse punt op het imaginaire scorebord, waardoor het nog even een wedstrijd leek te worden. Maar Kinheim sloeg gelijk snoerhard terug door de bal voor de tweede keer die middag over de hekken te jagen. Toen het de inning daarna 7-1 werd was het helemaal gepiept en zaten de punten in de tas van de thuisploeg.

De conclusies na de eerste wedstrijd? De kop is er in ieder geval af! Voor het eerst de 9 innings vol gemaakt tegen Kinheim. Roy en Sander zijn de enige actieve spelers zonder 3 slag. De beer was voor Tom Urbanus met zijn 2 hits, en pitcher Jeroen Hubert is nu officieel “Mooiste man van het derde”. Yuri kreeg al voor de derde keer een bal in zijn rug. HCAW 3 hoeft nog maar 1 keer aan te treden tegen angstgegner Schopman, kortom; een betere start dan vorig jaar en voldoende aanknopingspunten om de rest van de competitie met vertrouwen tegemoet te zien.

En dan nog dit: Na de feestelijke uitreiking vorige week van de prijs voor het beste sanitair van de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A aan Badhoevedorp (zie de foto’s elders op deze website!), heeft von Römertopf Enterprises dit jaar haar vizier gericht op de dug-outs in de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A. En met de dug-out van Kinheim begonnen we gelijk bij een gevaarlijke outsider. Meest in het oog springende kenmerk is de diepe ligging. Waarschijnlijk ontworpen door een Vietnamese ingenieur die ook verantwoordelijk was voor de verdedigingswerken tijdens het Tet-offensief. Het geeft wel een intiem karakter; en het is waarschijnlijk ook relatief energievriendelijk. Tevens voldoende ruimte voor meegebrachte spullen; meer dan je op het eerste oog zou verwachten Dat de regen uitbleef en de dug-out dus niet is getest op waterdichtheid doet de score waarschijnlijk hoger uitvallen. Alles optellend een eindoordeel van 6.4.

Volgende week Twins. Thuis. s’ Avonds. Kunstlicht. Zal mij benieuwen.

Günther von Römertopf

P.S. Zou het feit dat er geen glacékoeken waren iets met de teleurstellende prestatie te maken hebben gehad?