HCAW 3 haalt eerste punten met nipte zege op Twins

Coach Berrevoets: “Een nipte zege is ook een zege”

Kent U dat gevoel? Dat je de eerste wedstrijd van het seizoen verloren hebt en dat de tweede voor de deur staat en je je realiseert dat bij verlies het kampioenschap er al bijna niet meer inzit? Met deze vrolijke gedachte in het achterhoofd trad HCAW 3 afgelopen vrijdag aan tegen de sympathieke Brabanders van Twins, die vorige week UVV met 6-4 hadden verslagen en dus een stuk meer ontspannen naar de wedstrijd konden toeleven.

De omstandigheden vooraf waren ideaal: de stokbroden van Niels waren weer erg goed, Frank Koene kon zijn eerste partijtje meespelen, de kleine poppetjesdag leverde een prima gevulde koelbox op en de voor de tegenstander meegebrachte glacékoeken vielen in goede Oosterhoutse aarde. De wedstrijd verliep aanvankelijk minder ideaal; binnen een uurtje keken de Bussumse reserve-reserves tegen een 0-4 achterstand aan. Gelukkig viel er ten opzichte van de verliespartij vorige week tegen Kinheim wel duidelijk vooruitgang te noteren. Waren er toen na 5 innings 16 man aan slag geweest, ditmaal waren dat er maar liefst 18.

Toch duurde het tot de 7e inning voordat de eerste Bussumse punten konden worden aangetekend. Een heuse “2 uit”-ralley resulteerde in 4 punten zodat de stand toen gelijk was. Hoogtepunt was een leep tikje van Fokker met het 2e en 3e honk bezet. Het was maar goed dat Fokker die ochtend zijn lenzen verkeerd en om had ingedaan en dus de hele avond wazig zag, anders had hij de bal wellicht wel vol kunnen raken, wat in een eenvoudige vang 7 had geresulteerd. Later in de wedstrijd bleek trouwens dat omgekeerde lenzen bij het vangen van een bal minder voordelig werken. Een inning later werd de wedstrijd in Goois voordeel beslist. Een paar hitjes leverden twee punten op. Twins scoorde daarna nog één keer tegen, zodat de eindstand 6-5 op het bord kwam. Aan Bussumse kant vielen Frank Koene (mooie sliding!) en Yuri de Smet op. Yuri sloeg niet alleen twee dubbels, maar zag er ook twee over zich heen vliegen in het buitenveld. De beer was voor Jariño Koenen die in 4 innings pitchen slechts 1 onverdiend punt hoefde te incasseren.

De eerste overwinning is dus binnen, en de doelstelling van coach Berrevoets is dus nog haalbaar. Een hele geruststellende gedachte!

Volgende week Robur. Uit. Zal mij benieuwen….

Günther von Römertopf

PS. Is het U ook opgevallen dat onze tegenstander, het “eerste van Twins” een anagram is “van eerste Winst”? Toeval?