Nipt verliezen is ook verliezen

Coach Berrevoets: “Dit soort wedstrijden kun je beter met 2-1 winnen”.

Kent U dat gevoel? Dat alles ineens lekker loopt? Dat je in een soort van flow zit? Dat dingen als vanzelf lijken te gaan? Kortom; dat je goed in je vel zit? En dat je vrienden dat dan net eventjes niet hebben? Zodat het eigenlijk niet zoveel oplevert, die heerlijke gemoedstoestand? Dat gevoel moet Jeroen Hubert afgelopen zondag meermalen zijn bekropen tijdens de wedstrijd Robur – HCAW 3. De “Battle of the Lefties” eindigde in een 2-1 nederlaag voor de Bussummers.

Het eerste deel van de wedstrijd was voor Robur. Na een snelle 1-2-3 uit voor de Bussummers scoorden zij gelijk in het gelijkmakende deel gelijk de 1-0 na 2 hits en een opofferingsslag. In de tweede inning werd het 2-0 na weer twee hits, waaronder een dubbel van de derde honkman, die in de HCAW dug-out als snel de bijnaam “de kraanvogel” kreeg. Dit vanwege het feit dat hij waarschijnlijk de enige speler in de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A is die nog slagtraining heeft gehad van de echte Mr. Miyagi, hetgeen duidelijk in zijn techniek terug te vinden is.

Ondanks een aantal hits wist Robur vervolgens niet meer tot scoren te komen op een ontketende Jeroen Hubert. Het duurde tot de 6e inning voordat HCAW iets terug kon doen. Jarno Koenen wist het eerste (en naar later bleek enige) punt aan te tekenen na een doorgeschoten bal. Er waren nog voldoende kansen om te scoren komen, maar pech en onoplettendheid stonden een Bussumse zege in de weg. En zo stond er na 2 uur en 15 minuten een 2-1 eindstand op het bord.

Was hij vorige week al gekroond als de nieuwe mooiste man van het derde, dit keer ging Jeroen ook nog met de beer naar huis. Ondanks het verlies gooide hij namelijk een erg degelijk potje. Ter illustratie: in 8 innings 13 keer 3 slag, waarbij hij één keer 7 Roburianen op rij onverrichter zake terugstuurde naar de dug out. Twee Apeldoornse sluggers gingen na afloop met een heuse sombrero naar huis: Sacha van de Boogerd en Robert “Samson” Heuvelman, die sinds zijn snor eraf is er op de een of andere manier een stuk minder indrukwekkend uitziet.

En dan de dug-out van Robur. In één woord: levensgevaarlijk. De scherpe rand van het dak zit voor spelers van enig formaat (1 meter 80 plus) precies op het punt waar het trappetje naar beneden gaat. Niet te missen dus als je normaal naar binnen loopt. Ook uw verslaggever werd slachtoffer en stootte het hoofd hard, evenals 2 teamgenoten. Dus: geen genade, een dikke vette 1 en het vriendelijke doch buitengewoon dringende verzoek om dit voor volgend seizoen even te fixen.

Volgende week Pirates 3. Bart van Wissen. Thuis. Op Koninginnenacht. Zal mij benieuwen.

Günther von Römertopf

P.S. Uit het verslag op de website van Robur blijkt dat HCAW 3 de grootste publiekstrekker uit de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A is. In Apeldoorn bleken de Bussummers goed voor maar liefst 55 niet-betalende toeschouwers, het grootste aantal kijkers dit jaar bij Robur.