HCAW 3 pakt 3e plaats na moeizame winst op UVV

Coach Berrevoets heeft startknop Bussumse slagploeg nog steeds niet gevonden

Kent U dat gevoel? Dat je iets moet doen maar dat je er eigenlijk toch niet zoveel zin in hebt? Zoals zappen in de tijd dat er nog geen afstandsbediening was? Opruimen de ochtend na een feestje? Plassen als je net in bed ligt? Maar je weet dat het moet gebeuren, dus dan maar zo efficiënt mogelijk. Een maximum aan resultaat met een minimum aan inspanning is het devies. De conclusie na de wedstrijd van vrijdag was dat dit dogma tot in de perfectie was uitgevoerd. HCAW 3 won op een magere 3 hits met 5-3 van UVV.

Achteraf bleek dat het absolute hoogtepunt al voor de wedstrijd plaats had gevonden. De traditionele wedstrijdbollen werden verzorgd door “een nieuwe”, hetgeen toch elke keer weer een beetje spannend is. Gelukkig kweet Robert “Krijtje” Keetelaar’s Esther zich met stijl, klasse en culinaire waardigheid van zijn taak en legde daarmee de lat voor Yuri en Jeroen erg hoog. De broodjes warm vlees (met echte satésaus!!) waren een feest voor de smaakpapillen en we zien deze eerste keer dan ook graag als de start van een heuse traditie.

Over de wedstrijd zelf kunnen we indachtig het motto van de avond heel kort zijn; het was niet best. De enigen die in positieve zin uitblonken waren zoals we inmiddels gewend zijn de pitchers. Robert gooide 6 solide innings, en Jeroen nam het daarna goed over. De 3 hits vielen op goede momenten en leverden de Bussummers 5 punten en Ronald de Jong de beer op. Een derde plaats op de ranglijst was het directe gevolg. Maar nogmaals: echt hoogstaand was het niet……

Volgende week Nuenen. Thuis. De ploeg met de meeste tegenpunten. Zal mij benieuwen.

Günther von Römertopf

PS De La Soul zong het ooit al: “three, that’s the magic number”. Voor degenen die het nog niet is opgevallen: de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A wordt op dit moment gedomineerd door reserve-reserves. De bovenste 3 plaatsen in de rangschikking worden ingenomen door respectievelijk Pirates 3, Kinheim 3 en HCAW 3. Toeval?