Veteranen HCAW 3 verslaan op routine jeugdig Nuenen

Donderspeech Coach Berrevoets na 3e inning zet Bussummers op het juiste pad

Kent U dat gevoel? Dat je ergens rondloopt waar je al eerder hebt rondgelopen? Dat je iets ziet wat je al eerder gezien hebt? Dat je iets voelt wat je al eerder gevoeld hebt? Dat je iets ruikt wat je al eerder hebt geroken? Kortom; dat gevoel van deja vu? Nou, dat gevoel bekroop HCAW 3 afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Nuenen. Het voelde namelijk net als vroeger in de tamelijk aantrekkelijke 3e klasse A, toen er nog regelmatig met meer dan 10 punten verschil in 6 ½ inning gewonnen werd.

In een lekker zonnetje startte HCAW voor het eerst dit seizoen veelbelovend. Na een slump van 0 uit 20 sloeg Daco Bogaard met een daverende klap de eerstgegooide bal over het linksveldhek en daarmee alle frustraties van de afgelopen weken van zich af. De grote vraag is trouwens of de slump nu echt voorbij is; de rest van de wedstrijd was Bogaard gewoon weer 0 uit 4. Ondanks een meesterzet van coach Berrevoets kon HCAW niet lang van deze voorsprong genieten. Hoewel Berrevoets vanwege het spelen op het kleine tweede veld gekozen had voor het langste outfield ooit, wist één Nuenenees het lage hek te benutten door de bal er net overheen te slaan. Na 3 innings was de stand gelijk en leek het toch een lastige middag te worden. Op dit tactisch ideale moment riep Berrevoets zijn troepen bij elkaar voor een donderspeech die insloeg als een bom.

Het duurde weliswaar nog even voor de Bussummers door konden drukken, maar met hulp van de Nuenenaren lukte dat uiteindelijk prima. Een combinatie van fouten en wat hits leverde uiteindelijk 11 punten op, zodat de eindstand werd bepaald op 12-1 in Goois voordeel.

In het kader van “Goed voorbeeld doet goed volgen” was de beer was voor Roy Berrevoets die met 3 hits en fenomenaal veldspel op 3 terecht tot Man van de Wedstrijd werd gekozen.

De gekte rond de wedstrijdbollen hield ook afgelopen zondag onverminderd aan. Het was de beurt aan de tweede nieuwe, namelijk Jeroen Hubert. En ook deze bollendebutant liet zich van zijn beste kant zien, wat nogal wat betekent voor de mooiste man van het derde. Zowel kwantitatief (3 bolletjes p.p.!) als kwalitatief (meergranenbolletjes gezond met echte augurkjes) een prestatie van formaat. Klap op de spreekwoordelijke vuurpijl waren de exclusieve gelukskransjes gevuld met pure roomboter. Reikhalzend zien wij nu al uit naar de culinaire inbreng van onze laatste nieuwe aanwinst, Yuri de Smet. Gezien het verwachtingspatroon zou ik niet graag in de schoenen van zijn vriendin willen staan!

Volgende week TIW. Uit. Zal mij benieuwen…

Günther von Römertopf

P.S. Uit zeer onbetrouwbare bron komt het gerucht dat zaterdag 24 september het eerste grote Beste Derde Team van Nederland Toernooi wordt gespeeld. De Bussumse reserve-reserves zouden het die dag op moeten nemen tegen de Mokum Hawks, het Haarlemse Driemteam en het derde team van Pioniers uit Hoofddorp, dat momenteel uitkomt in de zeer onaantrekkelijke tweede klasse B.