Mokum Hawks nog niet jarig tegen HCAW 3: 2-15

Bart van Wissen en Robbert Keetelaar grappig genoeg wel jarig

Kent U dat gevoel nog? Dat het collegejaar tegen het einde loopt en de tentamenweek eraan zit te komen? En dat je je hebt voorgenomen nou echt eens op tijd met leren te beginnen, zeker voor dat ene hele moeilijke vak? En dat dat er dan toch maar half van komt? Zodat je uiteindelijk voorbereid op het ergste met lood in je schoenen naar de tentamenlocatie rijdt? En dat dan na uitreiking blijkt dat het eigenlijk alleen maar gemakkelijke vragen zijn, zodat alles uiteindelijk toch nog meevalt? Dat gevoel bekroop HCAW 3 afgelopen zaterdag toen de pitcher van de Mokum Hawks zich voor de eerste inworp naar de heuvel begaf.

Sloeg het nieuws van de afwezigheid van levende legende Bart van Wissen al in als een bom, de reden van zijn afwezigheid liet nog meer verbaasde gezichten na. In Gooise gelederen ging men er toch een beetje van uit dat de Amsterdamse “fireballer” niet gewoon geboren is, maar door Zeus uit het hoofd van Hera is getrokken of zoiets. Dat een icoon als Van Wissen op zijn verjaardag ook gewoon met paps en mams uit eten moet is toch een beetje hetzelfde als Robbie Williams die in een tochtig winkelcentrum zijn pinpas oplaadt: het moet kunnen, maar ergens klopt iets niet.

De Bussummers stonden dan ook ontspannen aan slag, en toen de derde nul van de eerste slagbeurt viel was de stand al 0-5. De volgende slagbeurten werden er gestaag punten gescoord en was er van een wedstrijd eigenlijk geen sprake meer. 18 hits waren voldoende om de eindstand na 7 innings op 2-15 te bepalen. HCAW 3 en Pirates 3 staan weer gelijk, waarbij zelfs het runsaldo overeen komt.

Meest opvallende momenten in de wedstrijd waren de daverende homerun van Remy Maduro over het scorebord, en de 5 uit 5 (met 3 doubles) van Robbert “Krijtje” Keetelaar. Naar aanleiding van de passende beloning die Keetelaar als wedstrijd-MVP na afloop van de wedstrijd zittend in ontvangst mocht nemen kon de animo om de beer te winnen de komende weken wel eens heel hard toe gaan nemen. Verder is vermeldenswaard de “3 slag – speakers interference” waarmee de wedstrijd in stijl beëindigd werd.

De dug out van Pirates beviel prima. Lekker ruim, heerlijk beschut en iedereen gewoon zijn eigen bankje. Het geheel heeft iets weg van een overdekte verzonken bowlingbaan. Minpuntjes zijn het ontbreken van een rugleuning, en ook is de Belgische aannemer erin geslaagd de enige deur die de dug out rijk is zo te plaatsen dat deze niet open kan. Technisch gezien valt het de dug out niet aan te rekenen dat het veld niet te betreden is, dus een topscore met 8,4.

En uit de categorie ander nieuws: het gaat er waarschijnlijk van komen! Er gaat waarschijnlijk een heus toernooi plaats vinden met als inzet de titel “Beste 3e team van Nederland”. Locatie waarschijnlijk sportpark Ookmeer, tijdstip waarschijnlijk 24 september, en deelnemers waarschijnlijk het Kinheim Driemteam, Minolta Pioniers 3, de Mokum Hawks en de Bussumse reserve-reserves. Iets om naar uit te kijken dus.

Volgende week de teambarbecue! En daarna TTT. Thuis. Zal mij benieuwen…

Günther von Römertopf

PS: Na de winst van TIW Survivors in Apeldoorn doet de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A haar naam weer meer dan eer aan. Waar vindt je dat nog, de bovenste 5 teams die binnen 3 verliespunten verschil van elkaar staan. Vanaf nu vrijwel elke week een topper. En het publiek is dus de grote winnaar. Leuk!