Sympathiek Robur werkt met 8-15 zege in Bussum aan puntentotaal en spelregelkennis

Coach Berrevoets: “Ik heb eigenlijk niet zoveel te zeggen over deze wedstrijd”

Kent U dat gevoel? Dat je op de snelweg zit in een geleende auto en dat je even moet wennen? En dat het in het begin heel aardig lijkt te gaan? Maar dat dan toch blijkt dat er niet het vermogen inzit waar je echt potjes mee breekt? Nou, dat gevoel bekroop HCAW 3 afgelopen zondagmiddag in de 6e inning…..

En het begon zo geinig. Nadat de midvelder in verband met werk 2 minuten voor de wedstrijd heel plotseling moest vertrekken (de garnalen waren thuis afgeleverd? de Russische kerngeheimen werden gestolen? er was een poema gesignaleerd?) schoten de sympathieke Apeldoorners uit de startblokken door al in de eerste inning een punt aan te tekenen. In de 3e inning kwam HCAW 3 langszij, maar veel tijd om daarvan te genieten was er niet. Het sympathieke Robur nam namelijk gelijk weer de leiding door 2 keer te scoren. En toen volgde één van de key-plays van de middag. Met 2 man op de honken joeg coach en beerwinnaar Berrevoets de bal net, en dan bedoel ik ook net, over de handschoen van een duikende (maar daarom niet minder sympathieke) Lindo Cathalina het veld uit. De sympathieke midvelder van Giants kwam ongelukkig terecht en liep een blessure op waar hij nog de hele middag last van zou houden. Maar: 4-3 in Goois voordeel! Die sympathieke stand bleef tot de 6e inning op het scorebord staan. Toen sloeg de wonderbaarlijk genezen sympathieke Cathalina de bal met volle honken sympathiek op de hal en was het hek van de dam. Nog 5 echte homeruns volgden, waaronder nog eentje van de allengs minder sympathieke Cathalalalalalalindo en ook de sympathieke Martijn Guillot deed met twee hekslagen van zich spreken. De rest van de wedstrijd verliep wel wat rommelig. Er was irritatie over en weer, maar gelukkig ook voldoende gelegenheid om aan de kennis van het spel te werken…

Vraag 1: Robur is aan slag. Het eerste honk is bezeten en er wordt een stootslag neergelegen. Omdat hij de bal niet op tijd met de hand kan pakken, schopt pitcher Keetelaar het speeltuig loepzuiver in de wachtende handschoen van Niels Lam op 1. Uit. Robur protesteert. Wordt het protest toegewezen?

Vraag 2: Danny Wout op 1. Sander Fokker staat aan slag en heeft 2 wijd en 1 slag. Pitcher gooit een wijdbal en de hoofdscheidsrechter geeft aan dat het 4 wijd is en de slagman dus naar 1 mag. Fokker loopt naar 1 en Wout gaat dus naar 2. Op aangeven van de veldscheidsrechter (die trouwens ook niet de correcte count wist, maar het aantal wijdballen klopte 😉 loopt Fokker terug naar de thuisplaat om zijn slagbeurt af te maken. Tot verbazing van Robur blijft Danny Wout op 2 staan en de coach loopt maar weer eens naar de scheidsrechter om te protesteren. Wordt dit protest toegewezen?

Volgende week Mokum Hawks. Uit. Zal mij benieuwen……

Günther von Römertopf

PS. Antwoord situatie 1: Natuurlijk niet! Wie kent niet die play van Paul o’Neill! Antwoord situatie 2: Natuurlijk niet! Lopers gaan op eigen risico, Danny Wout heeft er gewoon een gestolen honk bij. Jammer dat er niets te winnen viel!