HCAW 3 verslaat Twins met dubbele cijfers

Bussummers nu al 8 wedstrijden op rij ongeslagen

Kent U dat gevoel? Dat je een leuke afspraak hebt, en dat het krap wordt? En dat je dan ineens lekker opschiet zodat je toch op tijd naar buiten stapt? En dat je het dan net gaat halen, maar dat de brug zonodig net op dat moment open moet? Nou, dat gevoel bekroop HCAW 3 afgelopen zondagmiddag terwijl er op een snoerhete A27 gewacht werd tot er verder mocht worden gereden.

Vooraf was afgesproken dat er om 11:30 uit Bussum vetrokken zou worden, maar Sander Fokker moest nog “even” wachten op een tosti. Dat “even” werd 10 minuten, maar toen werd er ook vertrokken. Door de afsluiting van de A27 Hilversum-Utrecht (natuurlijk precies dit weekend!) voerde de route over de N201 en de A2 en pikten de Bussummers nog een vleugje vakantiegevoel mee. De reis vorderde gestaag, maar vlak voor Hank-Dussen ging het mis. Vanuit het niets doemde een file op, die al snel stilstaand verkeer werd. De rode kruisjes boven de snelweg gingen aan. Nadat binnen 10 minuten 3 ambulances, 2 brandweerauto’s, 3 politievoertuigen en een traumahelicopter passeerden begrepen de Gooise sluggers dat het nog wel even kon duren. Het gerucht ging dat een overstekende poema het ongeluk veroorzaakt had, maar dat werd nooit bevestigd. Niet voor één gat te vangen deelde Niels snel de wedstrijdbollen rond, zodat de gedwongen pauze van ruim 80 minuten best te hebben was. En dat alles door 1 tosti…

Uiteindelijk in Oosterhout aangekomen werd de wedstrijd door de hitte een toonbeeld van efficiëntie. Geen speler zette een stap teveel, er werd veelvuldig gezeten, en het water was steeds snel op (Groningse studentenspelletjes?). Via 0-2 in de 1e, 0-3 in de 2e, 0-9 in de 3e, en 0-11 in de 5e was de wedstrijd snel beslist. Het is dat de regels voorschrijven dat er minimaal 7 innings gespeeld moeten worden, anders had niemand er moeite mee gehad het bij minder te laten. Kortom: een heet middagje in Oosterhout waarin HCAW 3 het hoofd koel hield. Er werden 18 hits geslagen (Sander 3, Demis 3, Daco 3, Danny 2, Niels 2, Roy 2, Ronald 2, en Frank 1) en Hubert voegde 10 strike-outs toe aan zijn totaal. De koelbloedigheid van HCAW 3 sloeg over op de scheidsrechter; de arbitrage was van hoog niveau. De hitte kreeg geen vat op de man in het blauw die kundig en gedecideerd zijn werk deed. Graag elke week zo’n umpire!

Het meest in het oog springende pluspunt van de Oosterhoutse dug-out was ongetwijfeld de gunstige schaduwligging ten opzichte van de zon. Terwijl de gastheren in de volle hitte moesten plaatsnemen, bleef HCAW koelbloedig. Ruim bemeten, voldoende zicht, redelijk schoon, alleen het afstapje bleef oppassen. Verder prima; een 7,2. Een ander pluspunt van Twins is het feit dat er tapbier is na de wedstrijd; Brabant maakt de reputatie waar.

Volgende week Giants. Sorry, Robur. Thuis, Zal mij benieuwen…..

Günther von Römertopf

PS. Het derde heeft er weer een papa bij! Afgelopen vrijdag stelde Suzan de toekomst van tuinminnend Nederland veilig door een gezonde zoon, Rutger, op de wereld te zetten. Trotse vader Jarno wist desgevraagd te melden dat hij voor het onderhoud van de jongen al een stichting in het leven heeft geroepen……