HCAW3 op titelkoers

Kampioen wordt je tegen de kleintjes

Met overwinningen op Nuenen en UVV, respectievelijk de nummers 8 en 9 van de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A, gaat HCAW3 na afgelopen weekend aan de leiding in de strijd om het kampioenschap.

Shut-out
Zaterdag moest HCAW3 aantreden tegen UVV. De vorig weekend verregende wedstrijd werd in de herkansing met 12-0 gewonnen en dat betekende de eerste shut-out voor HCAW3 dit seizoen. Het was een memorabele dag. Op een ondergelopen buitenveld voelde de gelegenheidsmidvelder Sander Fokker zich als een vis in het water. In een poging de eerste de beste naar hem geslagen bal te vangen (?) maakte Fokker zelfs een “bommetje”. Noodgedwongen speelde hij de rest van de wedstrijd als een natte krant. Gelukkig hield pitcher Jeroen Hubert het wel droog. De inmiddels naar de A-selectie overgehevelde topwerper deelde maar liefst 3 sombrero’s uit aan de kansloze Utrechtse slagploeg. Met de cijfers 14-0-4 gaf hij zijn visitekaartje meer dan af aan scheidend hoofdcoach Froberg van HCAW 1. Ook in Hoofddorp ging een en ander niet onopgemerkt voorbij. Pioniers-coach Pim Klaver verklaarde desgevraagd: “Jeroen Hubert is voor ons echt een behoorlijke streep door de rekening. Hij is een kink in de kabel en een onverwacht kouwe douche. De bezems kunnen weer terug in de kast. Het enige dat wij nu kunnen doen is contact opnemen met de coach van óns derde team. Wellicht dat we daar nog een geheim wapen kunnen vinden. Maar eerlijk gezegd denk ik dat HCAW met Hubert onklopbaar zal zijn.”

Aanvallend verzamelden de Bussumse reserve-reserves 19 hits. Roy Berrevoets was met 5 uit 5 het beste op dreef. Maar ook Robbert Keetelaar zat lekker in zijn vel, getuige de hekklap waarmee hij de eerdere homerun van Roy in een heel ander perspectief plaatste. Zelfs Demis Rosa haalde fors uit. Zijn klap haalde de omheining helaas net niet, maar voor een achtste slagman was het dan wel weer een heel aardige tweehonkslag. Last but not least pikte ook Koen van Joolen weer eens twee hitjes mee. Als aansluiting met de kop bereikte hij zelfs 3 maal het eerste honk, waarmee hij zijn totale seizoensproductie zo goed als verdubbelde.

Daco “Achilles” Bogaard, wiens seizoen na een volkomen overbodig spelletje squash vroegtijdig is geëindigd, reikte de Beer uit aan zowel Berrevoets als aan Hubert.

Zondag in Brabant
Met de winst op UVV een dag eerder had HCAW3 de koppositie overgenomen van Kinheim 3 en Robur 58, die beide niet in actie kwamen. Met name de slagmensen van de Bussumse grootmacht konden maar moeilijk omgaan met de nieuw verworven status. In Nuenen slaagden zij er slechts in twee slagbeurten in om punten te scoren. Gelukkig bleek dat uiteindelijk wel genoeg voor de winst. (2-7)

Vanwege het dubbele programma was coach Berrevoets zondag genoodzaakt zijn trucdoos open te maken. Hij verzon een list en wees Koen van Joolen aan als startend werper. Van Joolen, gewoonlijk als tweedehonkman opererend in de anonimiteit, won prompt de beer voor zijn heuvelprestatie. (Gelukkig had HCAW3 wel zijn eigen Braziliaan Jariño achter de hand, die de wedstrijd vanaf de vijfde inning keurig op slot gooide.)

Op deze zonnige zondag in Brabant viel verder nog de eerste hit te noteren van Jeroen Hubert. (ja, dé Hubert, de Messias van HCAW1) Met een daverende single sloeg hij het zesde punt voor de Gooische titelkandidaat over de thuisplaat. Naast Hubert verdiende ook invalcatcher Frank(ie) Koene een eervolle vermelding. Geblesseerd aan beide liezen (vraag niet hoe) catchte hij de volledige negen innings, waarbij hij ook nog energie genoeg had om de gehele wedstrijd (inclusief alle scheidsrechtelijke beslissingen) van commentaar te voorzien.

Goede dugouts
Over de dugouts dit weekend niets dan goeds. In Utrecht voelde het ruim opgezette spelershonk aan als een goed zittende handschoen. En met een knappe score van 8.3 ging UVV zelfs even aan de leiding. Helaas voor hen vond HCAW3 al direct de volgende dag in Nuenen een dugout die alle eerdere overtrof. Voldoende been- en tasruimte. Geen gevaarlijke uitstekingen. Comfortabele banken van scharrelhout. Volkomen waterdicht (getest) en de opening keurig op het veld gericht. Met een 9.2 gaat Nuenen na afgelopen zondag onbedreigd aan kop van het dugout-klassement.

Twins uit, altijd lastig
Na de wedstrijd tegen Nuenen was er goed nieuws uit Oosterhout. Naaste concurrent Robur 58 leed daar een gevoelige nederlaag. Reuzendoder Twins, eerder dit seizoen al goed voor drie punten tegen TIW, bleek een te groot obstakel voor de sympathieke Apeldoorners. Robur 58 verspeelde hiermee twee belangrijke punten in de race om het kampioenschap.

Komend weekend staan er twee heuse toppers op het programma tegen. Kinheim 3 moet naar Apeldoorn om klop te krijgen van Robur 58 en HCAW3 speelt thuis tegen het naar de derde plaats opgeklommen TIW Survivors. Het kampioenschap zal nog niet worden beslist, want kampioen wordt je uiteindelijk toch altijd weer tegen de kleintjes.

Tsjüss,

Helmut von Römertopf

P.S. Er doet een hardnekkig gerucht de ronde dat een speler van HCAW3 de topwedstrijd van aanstaande zondag zal moeten missen wegens de verjaardag van zijn vrouw. Op dit moment wordt de situatie tot op de bodem uitgezocht, maar een en ander zal hoogstwaarschijnlijk berusten op een tragisch misverstand. Er is geen enkele reden tot paniek.