Titelkansen verkeken na 4-9 verlies tegen promovendus TIW Survivors

HCAW 3 raakt kant noch wal zonder stuurman Berrevoets

Normaal gesproken is poppetjesdag een blijde gebeurtenis. Ter compensatie van het wekelijkse gemis van vriend, man of papa worden alle poppetjes van de Bussumse reserve-reserves op deze dag uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een gloedvol glas in het zonnetje te genieten van een buitengewoon aantrekkelijk potje honkbal dat traditioneel met winst wordt afgesloten. Vanuit dit oogpunt en gelet op het belang van de wedstrijd (er moest gewonnen worden) leek organisator Helmut dan ook precies de goede datum geprikt te hebben voor het festijn. Maar hoe anders zou het lopen afgelopen zondag in de honkbalvallei.

En de wedstrijd begon nog wel aardig. Beide werpers kregen in de eerste 4 innings één puntje tegen en de nullen werden vlot en gemakkelijk gemaakt. Vermeldenswaardig is dat het punt van HCAW gescoord werd door gastspeler Remco Tolenaar die een nette wedstrijd afwerkte en achteraf beloond werd met de beer. Maar in de 5e inning sloeg TIW genadeloos toe met een heuse “two out”-ralley (rally?). 4 snoerharde hits en een daverende homerun leverden 5 punten op, een klap die de Gooise sluggers niet meer te boven kwamen. De Diemers bleven daarentegen erg hard slaan, en HCAW kwam er totaal niet meer aan te pas. De eindstand van 4-9 betekende dat HCAW het kampioenschap op de buik kan schrijven, en dat TIW volgend jaar in de redelijk aantrekkelijke 1e klasse te bewonderen is. Voorwaar een prestatie!

Volgende week de seizoens-epiloog. WSB uit. Zal mij benieuwen…….

Günther von Römertopf

P.S. De Bussumse reserve-reserves maken hun faam als opleidingsinstituut wel weer waar: vorige week donderdag gooide de mooiste man van het derde, Jeroen Hubert, 6 1/3 zeer solide innings in de hoofdklasse play-offs.

P.S. 2: Vanaf deze plek Herzlige Glückwünschen voor het Driemteam met hun verdiende kampioenschap in de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A. Lijkt me een prima voorbereiding voor het evenement waarop de enige prijs te verdienen is die er dit jaar echt toe doet: het grote BDTVN-toernooi op 24 september in Amsterdam!