Helmut von Römertopf verlaat Bussumse reserve reserves

De Manager/coach van de Bussumse reserve reserves, Roy Berrevoets, heeft in de zo bekende donkere dagen voor kerst een grote teleurstelling moeten incasseren. Zijn beste “utility” pitcher, Helmut von Römertopf (alias Koen van Joolen) heeft besloten om zijn geluk aan het Zwitserse Meer van Geneve te gaan beproeven. “De Geneve Dragons deden mij een aanbod “I could not refuse”. ” Drie Milka chocolade repen is natuurlijk duidelijk beter dan twee gevulde koeken die in Bussum te verdienen zijn. Verder ben ik het meer dan zat dat ik zo weinig aan gooien ben toegekomen. Onbegrijpelijk, want volgens de statistieken ben ik de werper met het laagste ERA. De coach kan mij niet garanderen dat daar het komende jaar verandering in gaat komen, sterker nog er is een andere werper aangetrokken in de vorm van ene Jappie B. Dit maakte mijn besluit om te kijken of het Zwitserse gras echt wel groener is dan het Nederlandse een stuk gemakkelijker. Tweede honk spelen heb ik nu ook wel gezien, dat kan iedereen, zelfs een Peanut”. Kortom Von Römertopf vindt het hoog tijd voor een nieuwe uitdaging. “Ik verwacht die te vinden in de hoog aangeschreven Zwitserse competitie. Er spelen veel Zuid-Amerikaanse spelers, zodat ik in ieder geval kan werken aan mijn verborgen bal truc. Verder heb ik de garantie gekregen dat ik kan slaan in de clean-up spot van de Dragons. Dit is toch iets waar ik in Nederland een beetje te weinig gebruikt ben.”

Op de vraag: “Wat ga je het meeste missen ?” noemt Von Römertopf o.a. de wedstrijdbolletjes van Johan (maar dat is logisch) Hubert, de culturele hoogtepunten met zijn vrienden Baco en dubbelvla Sander F., de feesten achter het derde honk in Haarlem, het hooghouden van de bal tot vlak voor de wedstrijd, de literaire hoogstandjes van zijn broer Günther, de verre uitwedstrijden naar Caribe in Groningen, de duels tegen de oud Bussumse helden van TIW Survivors, de Third Series en gewoon trainen op woensdagavond.

“Wat ik wel ga proberen is om voor het jaar 2007 voor de Bussumse jongens een fantastisch trainingskamp te organiseren in Geneve, inclusief bezoek aan “Chez Heidi” voor de nodige in/ontspanning en het trinkfest in die Stube von Peter (yeahhhhhhhhhhhhh, biertje ?). Het trainingskampf kan dan worden afgesloten met een heuse interland tegen de Dragons. Wat is er mooier dan een homerun slaan die nooit meer neerkomt ? (behalve in het dal dan).”

Gevraagd naar een prognose van de eindstand 2006 van de buitengewoon aantrekkelijke tweede klasse A in Nederland, kan Helmut kort zijn: “Het zal mij benieuwen”.

De imposante line-up van HCAW 3 dreigt dus een behoorlijk gat te gaan vertonen. Coach Berrevoets denkt echter dat hij de opengevallen plaats met het aanwezige spelersmateriaal kan oplossen. “Een speler van het kaliber Helmut is natuurlijk moeilijk te vervangen, maar een transfer als deze moet je hem gunnen. Het is natuurlijk zo dat wij in de afgelopen maanden goede zaken hebben gedaan op de transfermarkt en het is duidelijk dat Helmut wellicht niet meer zo veel aan spelen toekomt in het aankomende seizoen. Dan moet je hem deze kans niet ontnemen. Ik wens hem alles gute en hij is altijd welkom om terug te keren in de vertrouwde Bussumse omgeving. Hij verlaat de vallei door de voordeur en die deur zal voor hem altijd openstaan.”