Nulmeting HCAW 3 belooft veel voor rest seizoen

Coach Berrevoets: “Ze lieten zich gemakkelijk door de tuin leiden”

Opening day in de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A blijkt voor HCAW 3 een lastig te nemen horde te zijn. De afgelopen jaren ging het eerste potje van het seizoen steeds verloren, waardoor de Bussummers tijdens het seizoen steeds achter de feiten aanliepen. Reden genoeg voor coach Berrevoets om dit jaar te mikken op een gedegen oefencampagne.

Maar de voorbereiding van de Bussumse reserve-reserves verliep traditioneel rommelig. Het vertrek van Van Joolen naar de Geneva Dragons, vakanties, gemengde ziektes, algemene desinteresse en slecht weer zorgden ervoor dat ook dit jaar de voorbereiding weer verre van ideaal verliep. Dieptepunt was de afwezigheid van Absint tijdens het trainingskamp afgelopen weekend in Kijkduin. Voeg daarbij ook nog eens de blessures voor Berrevoets zelf en Koene en het is duidelijk dat de gewenste rust ver te zoeken was. Jammer maar helaas.

Alleen al gezien de historie toog HCAW 3 dan ook met het lood tussen de schoenen naar Haarlem. En daar kwamen de afwezigheden van de duurste speler, pitcher Jeroen Hubert van EUR 250.000,-, en Danny “duizend” Wout, nog eens bij. U begrijpt dat de stemming binnen de Bussumse gelederen al tot duistere diepten was gedaald voordat de eerste bal geworpen werd.

Maar toen was daar ineens de eerste inning. Dankzij (Ondanks?) keurig opstellen ven de 2e honkman van DSS wist HCAW 3 gelijk 6 keer tot scoren te komen. DSS sloeg terug met 4 punten, maar daarna hield de nog een beetje onwennig opererende Jasper Bronner de deur netjes tegen het slot. In de 5e inning liep HCAW 3 door naar 12-6, waarna in de 8e inning het nekschot kon worden toegediend en de 6-16 eindstand op het imaginaire scorebord verscheen. Jariño Koenen had inmiddels het werpen van Jasper overgenomen en bleek dankzij een dagje vrij ineens hard te kunnen gooien. Verder viel het spel van die andere J. Koenen op: aan slag meer dan voldoende, in het veld foutloos (vond hij zelf). Verder een eervolle vermelding voor de amerikaanse scheidsrechter: zo’n lage slagzone hebben wij zelfs in de Flevopolder nog niet meegemaakt…..

Maar: de seizoensopener is voor het eerst in jaren binnen, 3 dure punten in de tas, een saldo van +10, de wetenschap dat je kampioen wordt tegen de kleintjes, en vrijdag een replay van de legendarische 0-0 tegen Mokum Hawks. Thuis. Zal mij benieuwen……

Günther von Römertopf