Doelpuntloos gelijkspel met uitzondering van de eerste inning gecontinueerd

Vrijdagavond 21 april was weer zo’n mooie avond in de vallei. De Bussumse Reserve reserves moesten hun “gestaakte” wedstrijd aan de vooravond van de Koninginnenacht vorig jaar hervatten tegen de Hawks uit Mokum. Voor degene die niet meer weet hoe de situatie destijds was een korte terugblik:

De werper van de Mokumers stond traditiegetrouw weer als een vorst op de heuvel. Voor de Bussummers was het een vertrouwd avondje “gissen op Van Wissen”. In het Holland Casino schijn je meer kans te hebben. De Reserve reserves stelden daar twee heuveltroeven tegenover. Robbert “Krijtje” Keetelaar en Jeroen “Johan” Hubert hadden in de wintermaanden daarvoor besloten om eindelijk eens op niveau te gaan spelen. Zij hadden dan ook ruim de tijd om zich op deze wedstrijd voor te bereiden. Wat zich ontspon was een heus pitchersduel zoals die nog nooit vertoond was in de Tweede klasse A. Zelfs de alu knuppels van gerenomeerde slagmensen kon de opgooiers van beide teams niet verontrusten. In de 10-de inning vond de goedgebouwde scheidsrechter het nodig om een fouttip met zijn rechterknie te stoppen. De man ging neer alsof hij door een sniper vanaf de 4-de etage van de Lange Heul te grazen was genomen, de aansteller. Gevolg: deze titanenstrijd bleef onbeslist steken bij 0-0, echt waar.

Nu, bijna een jaar later had de Bond besloten om deze wedstrijd opnieuw op het programma te zetten. Met een nieuwe scheidsrechter, want de gespierde spijker van vorig jaar durft zich nog steeds niet in Bussum te vertonen. Na de fantastische avondmaaltijd verzorgd door Yuri “Gagarin” de Smet (“ik wist niet dat er 80 knakworsten in die pan konden”) gingen beide partijen van start met dezelfde werpers als waarmee de partij een jaar geleden was onderbroken. Toen de Mokumse coach kwam vragen om een paar pijnstillers voor zijn sterwerper, was het voor de coach van de Bussummers duidelijk dat het in de eerste inning moest gebeuren, immers die pijnstillers hebben een paar minuten nodig om effectief te worden. Na twee redelijke snelle nullen in de gelijkmakende eerste slagbeurt liepen de honken toch nog vol. Een tweehonkslag “op de handen” op de foutlijn in het linksveld van Roy “Saibaba” Berrevoets en een rollertje van de Braziliaanse alleskunner Jarino, waarop de tweede honkman van de Mokummers het antwoord schuldig moest blijven leverde 4 Bussumse punten op. Daarna deden de pillen hun werk en werd het traditionele “gissen op Van Wissen” in ere hersteld. Aangezien de Mokumse slagmensen ook weinig hadden in te brengen op de worpen van Johan en Jappie B. (weer een speler die eindelijk op zijn niveau speelt) en een miraculeuze vangbal van Daco “Baco” Bogaard in het rechtsveld, eindigde deze wedstrijd met uitzondering van de eerste inning eigenlijk ook weer in 0-0. Ongekend, 18 innings zonder punten, en dat in de uiterst aantrekkelijke Tweede klasse A. “De Beer” was trouwens voor de uitmuntende prestaties van de Bussumse werpers.