Ted Schopman valt door toedoen nieuwe zoon van voetstuk

Coach Berrevoets: “Ik had al zo’n hint van een zweem van een vermoeden dat het wel eens goed zou kunnen aflopen”

De afgelopen jaren zijn de confrontaties tussen Kinheim 3 en HCAW 3 jaarlijkse hoogtepunten. In 2005 werden de punten gedeeld, dus er stond wat op het spel zondagmiddag. Ten opzichte van de teamsamenstellingen van vorig jaar begonnen zowel het Driemteam als de Bussumse reserve-reserves met een enigszins “opgepimpte” line-up aan de confrontatie der confrontaties. Aan Gooise zijde zijn Jurjan Koenen en Jasper Bronner toegevoegd, terwijl aan Haarlemse kant Richard Beljaards overschrijving heeft aangevraagd (en gekregen). Grootste verschil was dat de Bussumers ook echt gebruik konden maken van de uitbreiding, terwijl Beljaards geblesseerd aan de kant bleef.

Dat de bolletjesdienst ook het beste in een nieuwe naar boven kan halen toonde Jasper Bronner aan. In tegenstelling tot Jurjan Koenen had hij wel begrepen dat koken (en dus ook bolletjes smeren) een kwestie van een beetje aandacht is. Met zijn mediterrane creaties had hij de dug-out aan het Badmintonpad in mum van tijd omgetoverd tot een heuse panaderia waar een lekkere Italiaanse lunch genuttigd kon worden. Top.

En toen de wedstrijd. Het Driemteam spoot uit de startblokken door in de eerste 2 innings 2 keer te scoren. De Bussumse reserve-reserves konden daar bitter weinig tegenover stellen. De grootste bijdrage hieraan werd geleverd door angstgegner Ted Schopman, die in de eerste 6 innings geen honkloper hoefde toe te staan. Vooral Frank “buitenkant laag” Koene was veelvuldig slachtoffer van Schopman’s dadendrang. En ook de hoofdump was regelmatig de kluts kwijt. En dat ondanks een slechte nacht voor de pitcher die recentelijk weer vader is geworden; knap gedaan. Ik had de kop voor dit stukje al: “Schopman kicks ass”. Maar in de zevende inning voltrok zich een koningsdrama waar de oude Grieken van gesmuld zouden hebben. De zichtbaar steeds vermoeidere Schopman moest zijn eerste hit incasseren, en toen was het hek van de dam. Een 2-0 achterstand werd omgebogen in een Bussumse 2-3 voorsprong, en Schopman bleek door zijn thuissituatie niet meer in staat het tij te keren. En ook Willem Closerhof werd voor de verandering eens geraakt: na de achtste inning was het 2-5 en leek de wedstrijd gelopen.

Maar in de 9e inning werd het, mede door een cadeautje van de veldscheidsrechter, nog even spannend. Kinheim scoorde 2 keer tegen, maar toen werd de laatste nul professioneel gemaakt. HCAW 3 ongeslagen aan kop in de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A, op de voet gevolgd door het Driemteam. Het zou ons niet verbazen als het rugnummer van coach Balk voorlopig ook zijn positie op de ranglijst blijkt te zijn.

Volgende week Pioniers 3. Thuis. Op zaterdag. Om 18:00. Het zal mij benieuwen….

Günther von Römertopf

P.S. Goed nieuws! De veelheid aan clubben van 100 en andere micro-sponsorborden in diverse kantines geeft duidelijk aan dat het investeringsklimaat in Nederland weer aan het aantrekken is. Daarom kort biedt von Römertopf Enterprises U nu voor een bedrag van slechts EUR 2,50 (voor leuke meisjes) of EUR 25,- (voor alle anderen) de mogelijkheid “vriend van de 2e klasse A” te worden. Dit houdt onder meer in dat U het gehele seizoen gratis alle wedstrijden in de 2e klasse A kunt bezoeken. U krijgt toegang tot een speciaal ontwikkelde website (www.knbsb.nl) waarop (na enig zoeken) altijd de laatste uitslagen, de stand en het programma zijn te vinden. Verder kunt U zich verheugen op diverse meet-and-greets met de spelers, waarbij het maken van foto’s zeker niet tot de onmogelijkheden behoort. Ook toegangskaartjes voor het klapstuk van het seizoen, the Third Series, waarin de titanen van diverse topteams nog éénmaal de strijd aanbinden teneinde zich winterklaar te maken, behoren tot het standaardpakket. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan!