Walk-off homerun Demis Rosé bezorgt Bussumse reserve reserves benauwde overwinning op taai Badhoevedorp

Voor het eerst sinds weken was het gisteren een dag zonder hemelwater. Sterker nog, de zon kwam er regelmatig doorheen. De wedstrijd tegen Badhoevedorp stond op het regelmatig wijzigende programma. Als goede reserves betaamd spelen zij hun wedstrijden regelmatig op het reserveveld in de Bussumse honkbalvallei. De Gooise sluggers moetsen vandaag proberen hun winning streak levend te houden (op het eerste veld werd trouwens een andere streak in leven gehouden, maar dat terzijde). De Bussumers moesten door het gewijzigde programma (geruchten gaan dat coach Berrevoets dit uit eigen belang er door heen heeft gedrukt) maar liefst vijf spelers vanwege verplichtingen in het buitenland missen (huwelijksreis, vakantie, weekendje weg, op bezoek bij een vriend, op bezoek bij een Argentijnse schone waardoor je een dag te vroeg SMS-t met de vraag hoe het is gegaan ???). Hieronder bevonden zich drie opgooiers, waardoor coach Berrevoets genoodzaakt was om, geheel tegen zijn principes in, een speler van 18 jaar een kans te geven. Joep (Tjuppa) de W. kreeg de start en deed dit niet onverdienstelijk. Voor het eerst in zijn jonge carriere bij de Gooise club gooide hij meer dan twee innings. Na 4 innings werd hij vervangen door zijn grote voorbeeld Johan H. (maar dat is logisch).
De wedstrijd golfde op en neer (voetbalterm) en beide teams namen, mede dank zij de wind, om beurten de leiding. De Badhoevedorpers sloegen in de eerste 8 innings twee en de Bussumse reserves maar liefst vier homeruns. De Bussumes “bommen” kwamen van de knuppel van de Peanut (niet eens van een paaltje, echt waar), Tomba, Ronaldinho en Woody.

De stand na acht en een halve inning was 8-9 in het voordeel van de bezoekers. De Bussumse reserves zagen de eerste verliespartij langzaam dichter bij komen, maar gelukkig was de Fat Lady nog niet uitgezongen. Wats geburt ?

Nelis onthoofde bijna de pitcher met een line-shot door het midden.
Coach Berrevoets houdt blijkbaar niet van stoten want hij gaf een H&R sign aan Woody die de bal in de hole tussen drie en kort sloeg. De korte stop van Badhoevedorp pakte de bal schitterend en streepte hem uit op het eerste honk. Nelis ging als een dolle door naar het derde honk en was……………………. save (volgens de scheidsrechter, uit volgens alles en iedereen die Badhoevedorp een warm hart toedraagt).
Tomba hengelde eerst twee keer kansloos op een paar draaiers, maar kwam door met een keurige honkslag naar het linksveld. 9-9. eerste honk bezet.
Sander F. sloeg vervolgens een honkslag langs de derde honk lijn. Eerste en tweede honk bezet.
Demis Rosé sloeg de eerste bal ver over het hek in het linksveld. Walk-off. 12-9.

Deze escape zou bij de high-lights van MLB.COM niet hebben misstaan.

Volgende week al weer een topper in de uiterst aantrekkelijke Tweede klasse A. De Bussumse reserves gaan op bezoek bij de Overlevenden in Diemen, waar zij moeten aantreden tegen een groot aantal ex-Bussumers. Ik heb vernomen dat deze jongens nadenken om een nieuw team op te richten onder de naam: Reserve reserve reserve reserves.

Ik ben benieuwd.
Heidi