HCAW 3 ziet het weer zonnig in

Coach Berrevoets: ‘Voor de wolken scheen de zon, dat was een beetje het probleem”

Het was een mooie zomeravond in de vallei toen HCAW gisteren aantrad tegen Pioniers 3. Op het spel stond een hoop prestige, een toppositie in het “het beste 3e team van Nederland”-klassement, en natuurlijk ook gewoon twee ouderwetse punten.

De wedstrijd begon matig. Beide werpers hadden de boel goed onder controle, niet in de minste mate doordat recht tegen de zon inkijken niet echt helpt aan slag. De 17-jarige Joep Meulendijks liet een goede indruk achter, en de Heuveltroef uit Hoofddorp bleek over een magische curvebal te beschikken. In de eerste 5 innings werd er dan ook maar 5 keer gescoord: 3 voor HCAW en 2 voor Pioniers. Maakt samen 5.

Na deze 5 volledige innings was het mooi geweest voor de 12-jarige Joep Meulendijks. En voor de rest van het team ook trouwens, want door de laagstaande zon kon er een kleine drie kwartier geklaverjast worden. Voor een aantal vervelend, voor de meesten de kans om even op adem te komen.

Na de gedwongen pauze beklom voor de Bussumse reserve-reserves de 51-jarige Eric de Vries de heuvel. En toen was het pleit snel beslecht. Na drie snelle nullen en een pitcherswissel aan Hoofddorpse kant kon HCAW zon- en curveloos slaan, en dat was niet aan dovemansoren besteed. Wat foutjes, een paar lucky hits en 2 striemende klappen in het hek later was de stand ineens 7-2 en de wedstrijd gespeeld. De 62-jarige Eric de Vries hield het nog twee innings vol op de heuvel, waarna “the new good old” Jasper Bronner de wedstrijd op 8-2 vakkundig uitgooide.

Na afloop werd traditiegetrouw de beer uitgereikt. Hij ging deze keer naar de 8-jarige Joep Meulendijks en de 73-jarige Erik de Vries, die beiden uitstekend gooiden. Zo zie je maar weer dat sport verbroedert!

Volgende week Quick. Uit. Snel potje. Zal mij benieuwen….

Günther von Römertopf