HCAW 3 op routine langs jeugdig Quick

Coach Berrevoets: “Tsja….”

Schoonheid is geen constante. Net als een onopgemaakte Sacha de Boer, Amsterdam op dinsdagochtend en een vals briefje van 100 zijn sommige buitengewoon aantrekkelijke dingen soms wat minder aantrekkelijk. Zo ook de 2e klasse A gisteravond. Maar gelukkig bestaat schoonheid alleen bij de gratie van lelijkheid, dus dat kwam mooi uit.

In een gezapig potje zomeravondhonkbal pakte HCAW 3 de punten door met 15-0 van Quick te winnen. De enigen die de sleur nog enigszins wisten te doorbreken waren Dennis Rosa, die een hoge bal niet wist te vangen maar zich herstelde door alsnog de nul op 1 te maken en Niels Lam, die met 5 uit 5 zijn slaggemiddelde wat wist op te poetsen. Verder viel er weinig te genieten, niet in laatste plaats omdat Ronald “geen bollen” de Jong de wedstrijdbolletjes de wedstrijdbolletjes had gelaten.

Geheel tegen de clubtraditie in viel trouwens op hoe gezellig de spelers van de Bussumse reserve-reserves het hadden. Niks geen spelersraden, wegblijvende pitchers en/of catchers, en nieuwe coaches. Gewoon lekker naast elkaar op de bank zonnebloempitjes etend straalde de ploeg een homogene vastberadenheid uit die zich uitbetaalde in een overwinning. Zo kan het dus ook in de Vallei!

En volgende week dinsdag de return. Ik verheug mij er nu al op. Maar eerst zaterdag de topper tegen RCH. Uit. Met pasteitjes van Danny. Het zal mij benieuwen….

Günther von Römertopf

P.S.: Omdat de wedstrijd meer dan voldoende batting practice bood hoeft er vanavond niet getraind te worden.