“Gissen op van Wissen” wordt “bunten voor de punten”

Coach Berrevoets: “Als je het vergelijkt met mindere wedstrijden was dit een stuk beter”

Uiteraard gaat deze dagen alle aandacht van sportminnend Nederland uit naar de wereldkampioenschap voetbal. En toch is dat jammer. Want de enige echte “groep des doods”, de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A van onze eigen honkbalbond, heeft ook veel moois te bieden.

Halverwege de competitie stonden maar liefst 5 teams eensgezind aan kop van de ranglijst, hetgeen gerust een unicum genoemd mag worden. Alle reden dus om reikhalzend naar de 2e competitiehelft uit te zien.

En afgelopen zaterdag stond de eerste topper van de tweede competitiehelft voor de Bussumse reserve-reserves op het programma. Mokum Hawks was de tegenstander en Osdorp de plaats van handeling. Het weer werkte prima mee, een vrolijk zonnetje scheen de hele middag over het veld, en het duurde dan ook niet lang voordat de eerste punten konden worden aangetekend.

“De Eraser” was afwezig, zodat HCAW 3 het weer eens op een andere Amsterdamse opgooier mocht proberen. Al in de eerste inning was het 0-1 voor de gasten, waarna de productie stokte. 2 van de 3 D’s, Demis en Daco, moesten eraan te pas komen om het Amsterdamse verzet te breken. Met onvervalst “small-ball” werden de volgende punten aangetekend, en een daverende klap van coach Berrevoets bracht de stand op 0-8. In de 8ste inning scoorde Hawks nog wel een paar punten tegen, maar na 2 ½ uur ballen stond de 4-10 eindstand op het bord en konden de punten mee naar het Gooi.

Speciale vermeldingen zijn er deze keer voor Ronald de Jong, die het Amsterdamse veld tot 3 fouten dwong (waarvan 1 nogal pijnlijke voor Hans Jonker), Robbert Keetelaar, die 5 ijzersterke innings gooide, en Danny Wout, die naar eigen zeggen maar 2 slechte swings had gemaakt. En Dolly Parton slaapt op haar buik…..

De beer werd deze keer als aanmoedigingsprijs uitgereikt aan Jurjan Koenen. Aan slag zette hij zijn bedenkelijke niveau van de afgelopen weken voort, en in het veld ging het ook niet ideaal. Zo zie je maar weer, de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A vergt voor de nieuwen enige niveauaanpassing, hoe international ze ook geweest zijn.

Volgende week Caribe. Thuis. Na de teambarbecue. Zal mij benieuwen….

Günther von Römertopf