Daan “blows his” Horn in de tiende

Coach Berrevoets: “You win some, you lose some en vandaag hebben we gewonnen”

Na de warmste maand van de eeuw lijkt nu de natste te volgen. Gelukkig had Pluvius afgelopen zondag een Atv-tje genomen, zodat het heerlijk toeven was in de vallei van de vallei (voor de niet ingewijden: het tweede veld in Bussum). Een door vakanties en andere smoesen gehavend Reserve reserve team moest het opnemen tegen een compleet Driemteam uit Haarlem. De sympathieke Bussumers moesten het doen zonder erkende sluggers als Jurjen K. (alias de Neus), Yuri de S. (alias Gagarin), Tom U. (alias Barthez), Daco B. (nieuw alias Evita) en Niels L. (alias A-6). Op voorhand leek het dan ook een kansloze exercitie, maar niets was minder waar. Remco Tolenaar van de Reserve reserve reserves werd bereid gevonden om de bank warm te houden en Sander F. (alias dubbel vla) had, na het telefoontje van coach Berrevoets, zijn vrouw opdracht gegeven om haar derde kind nog maar even te laten wachten, zodat hij deze topper op onnavolgbare wijze kon coachen. Zo kon het ook zijn dat erkend curve ballen draaier Jasper B. (alias Jappie), naast het verzorgen van een aantal laffe broodjes, zijn debuut aan slag maakte in de aluminium Hoofdklasse.

Zoals gebruikelijk had Jeroen H. (alias Johan, maar dat is logisch) een stroeve start zodat hij meteen twee punten moest toestaan. De Reserve reserves antwoordden in de tweede inning. Robbert K. (alias krijtje) kon één van de laser beams van de goedgebouwde Haarlemse werper Ted S. vol op zijn knuppel nemen en twee man meenemen over de thuisplaat. 3-2. De volgende 6 innings gebeurde er aanvallend weinig. Johan werkte aan zijn SO ratio en liet 10 Haarlemmers onverrichte zaken weer plaats nemen in de dug-out en Ted S. liet zich in de zevende inning naar het zich liet aanzien uitgeput vervangen door Big Bellie Beljaards (ja, familie van).

Zoals verwacht kon Jappie aan slag geen potten breken, dus werd hij naar de heuvel gestuurd in de eerste helft van de 9-de inning om de boel op slot te gooien. Helaas moest hij direct een punt incasseren waardoor er een heuse verlenging aan te pas moest komen om een winnaar aan te wijzen in deze titanenstrijd. In die verlenging leek het Driemteam de overwinning naar zich toe te trekken, door in de 10-de inning meteen te scoren op een dubbel van Big O. en een honkslag van Renso M. 3-4. Gelukkig hadden de Reserves reserves in de gelijkmakende slagbeurt nog een konijn in de hoed waar zelfs Hans Klok jaloers op zou zijn.

Jappie B. was zo van slag door het toestaan van twee punten dat hij met tranen in zijn ogen een curvebal van Big Bellie Beljaards voor een honkslag wegsloeg. Frank K. (alias de Peanut) kan normaal gesproken stoten met zijn ogen dicht, maar blijkbaar had hij nu zijn ogen open want twee keer ging de bal jammerlijk fout. De Peanut, normaal gesproken de rust zelve, kon zich niet meer beheersen en knalde de volgende bal voor twee honken weg in de hoek van het linksveld. Zoals bekend heeft Jappie B. hele lange benen, dus die snelde naar huis voor de gelijkmaker. 4-4. Ronald de J. (alias Ronaldinho) kwam vervolgens op één met een infieldhit. Jarno K. (alias Jarinho) had zijn ogen wel dicht en bracht de twee lopers een honk verder met een perfecte OSS. Danny W. (alias Woody) de clean-up hitter kon de matchwinner worden, maar daar dacht de coach van het Driemteam anders over. Die keek naar de on-deck circle en zag daar een speler staan die hij nog niet kende en besloot zijn kans te wagen. Woody opzettelijk vier wijd, honken vol, 1 uit.. De, zelfs voor het massaal toegestroomde Bussumse publiek, onbekende speler was Daan Horn (alias Tukkie Jr.). Tukkie Jr. werd vorige week op de laatste dag voor de trading deadline aangetrokken van de Tex Town Tukkers uit Enschede en werd in zijn eerste wedstrijd meteen MOTM en winnaar van de Beer (waar is die eigenlijk gebleven?). Door zijn striemende line-drive over het tweede honk kon de Peanut het winnende punt aantekenen. 5-4. Walk off.

De Reserve reserves hebben nu alleen de leiding genomen in de buitengewoon aantrekkelijke Tweede klasse A, maar het Driemteam en de Overlevenden uit Diemen volgen op slechts twee punten. Kortom, de Fat Lady heeft nog niet gezongen.

Volgende week Hoofddorp III uit. Zal mij benieuwen.

Heidi von Römertopf