HCAW 3 overleeft wedstrijd tegen Survivors

Coach Berrevoets: “Als je er niet bent dan kan je ook niet meespelen, maar dat is logisch”

Door een 4-1 overwinning op TIW Survivors heeft HCAW 3 afgelopen vrijdag weer een stap gezet richting het kampioenschap van de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A. Feit blijft echter dat je kampioen wordt tegen de kleintjes, zodat dit resultaat ook weer niet moet worden overschat.

De dag begon met de constatering dat de Diemenaren de wedstrijd erg serieus namen en eerder voltallig aanwezig waren dan de thuisspelende ploeg. Daarentegen droeg ‘Johan’ Hubert de verantwoordelijkheid voor de interne mens en kweet hij zich kundig van deze taak. Een mix van tomatensoep, huzarensalade en bolletjes brie en kruidenkaas moest garant staan voor voldoende werp- en slaggeweld om directe concurrent TIW Survivors terug te wijzen en met een pijnlijke nederlaag huiswaarts te sturen. Dat uiteindelijk slechts de helft van de aanwezige Bussummers aan de eettafel meldde voorspelde al niet veel goeds…..

En de wedstrijd zelf bood inderdaad weinig spektakel. Beide pitchers hadden de boel bijna de hele wedstrijd onder controle, en er werden uiteindelijk dus maar 5 punten gescoord. In de 3e inning nam HCAW de leiding door nieuweling Daan Horn, die na een daverende tweehonkslag volgens klassiek ‘small ball’ kundig over de thuisplaat werd geloodst. In de 4e inning liepen de Bussumse reserve-reserves door naar 4-0 na een paar hits en enkele fouten in het Diemense veld. De overlevenden wisten wel gelijk een puntje tegen te scoren, maar daar bleef het dus bij. De meeste opwinding in de rest van de wedstrijd werd nog veroorzaakt door een dreigende scheidsrechterlijke dwaling die na enige aandrang toch werd rechtgezet. 1 + 1 blijkt ook in het honkbal gelukkig ook gewoon 2.

Na afloop viel op hoe zakelijk de Gooise helden met hun overwinning omgingen. Niks geen grote toespraken van de coach of een lange beeruitreiking, maar gewoon snel douchen en naar het Raedthuys om de wedstrijd nog eens aan een grondige analyse te onderwerpen. Zelfs ‘iron man’ Rosa bleek na zijn afgebroken streak nog in de winning mood.

Kortom: HCAW 3 zit op koers. Maar eerst woensdag Hoofddorp. Uit. Zal mij benieuwen…..

Günther von Römertopf

P.S. Te elfder ure bereikte ons het heugelijke bericht dat in 2006 wederom de ‘Third Series’ gespeeld gaat worden. Plaats van handeling is het veld van Pirates, tijd van handeling is zaterdag 23 september. De laatste kans dit jaar om uw helden uit de 2e klasse A aan het werk te zien alvorens de koude winterstop aan te vangen. Gezien het spektakel van vorig jaar een absolute aanrader!