HCAW 3 op valreep langs dapper Pioniers

Coach Berrevoets: ‘Nooit geweten dat je met 14 man tegelijk door het oog van één naald kon’

Het was een spannende avond gisteren op het nieuwe thuisveld van coach Frank Koene. Het gezellige, besloten, welhaast intieme complex van Pioniers was het toneel voor een ware thriller in de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A.

Pioniers III had de prima geconserveerde Theo Geerman uit de mottenballen getrokken terwijl ‘Jonkie’ Jasper Bronner de heuvel namens HCAW 3 besteeg. Het begin van de wedstrijd kreeg HCAW absoluut geen vat op de heel gemeen gegooide ballen van Geerman, terwijl Jasper zijn dag niet had. Na 5 innings preek dan ook een fraaie 3-0 voorsprong voor Pioniers op het scorebord en hing een sensatie in de lucht.

Maar toen kantelde de wedstrijd voor de 1e keer en wisten de Bussumse reserve-reserves in de 6e en 7e inning 4 maal tot scoren te komen. De 67-jarige Eric de Vries, die inmiddels het werpen van Bronner overgenomen had, moest in de 8ste inning echter 2 daverende driepitters incasseren. Kantel 2 dus. Gelukkig bleek de coach van de Hoofddorpers het fenomeen squeeze play tijdens de training wat onderbelicht gelaten te hebben, waardoor het in eerste instantie bij 4-4 bleef.

De Bussumers kregen in de 9e inning (kantel 3) van de vervanger van Geerman veel vrije lopen en het Hoofddorpse veld maakte een aantal fouten, waardoor de overwinning letterlijk in de Gooise schoot geworpen werd. Sterreliever Jariño Koenen maakte met 3 maal 3 slag snel een einde aan alle Hoofddorpse illusies en de thuisreis kon met een 4-8 overwinning aanvaard worden. Johan Cruijff zou zeggen dat slecht spelen en toch winnen ook een kwaliteit is.

De beer (wie heeft de beer? Waar is de beer gebleven?) was dus voor Jariño, die zowel op de heuvel als aan slag een prima indruk achterliet. Speciaal woord van dank trouwens aan de scheidsrechters die er getweeën in slaagden een komische act op te voeren waar de Mounties jaloers op zouden zijn geweest.

HCAW 3 ligt dus op schema. Nog 2 te gaan. Zondag eerst Badhoevedorp. Uit. Zal mij benieuwen…..

Günther von Römertopf