HCAW 3 nog steeds op kampioenskoers

Coach Berrevoets: ‘Kampioen wordt je dus helemaal niet tegen de kleintjes’

Het was weer een enerverende zondag. De ontknoping in de buitengewoon aantrekkelijke 2e klasse A nadert namelijk met rasse schreden. Met één verliespartij minder dan het Driemteam togen de Bussumse reserve-reserves naar het pittoreske Badhoevedorp, terwijl de trots van het Badmintonpad aan moest treden tegen de overlevenden uit Diemen.

De wedstrijd tussen de regerend kampioen Kinheim en de vorige kampioen TIW bleek weinig spannend. Soeverein en onder toeziend oog van enkele Bussumse die-hards werd de wedstrijd in Haarlems voordeel beslecht. De 8-1 eindstand legde de druk weer netjes bij HCAW, dat dus wist dat er gewonnen moest worden en dat de beslissing over het kampioenschap nog een weekje op zich liet wachten.

Nadat (het meisje van?) Yuri zich bij de bollenpresentatie van zijn (haar?) beste kan had laten zien (verse bolletjes gebakken ei en bananen) kon de wedstrijd in het zonovergoten Badhoevedorp beginnen. Gezien het feit dat er veelvuldig genoten kon worden van opstijgende vliegtuigen was de conclusie dat de wind tegen stond en er dus door middel van ‘small ball’ gewonnen diende te worden.

En gewonnen werd er! Na 4 innings, veel hitjes en een aantal keer 4 wijd was de stand (ongeveer) 11-2 in Goois voordeel. Enig smetje op het blazoen was de gekneusde enkel voor Daco ‘Baco’ Bogaard, die na één van zijn weinige hits zijn seizoen 5 passen achter het 1e honk zag stranden. Dit in tegenstelling tot Niels ‘A6’ Lam, die met 5 uit 6 zijn seizoen alleen maar meer glans gaf. Jasper ‘Jappie’ Bronner beleefde trouwens ook zijn laatste optreden dit seizoen door nog een paar puntjes te incasseren, waarna de eindstand 5-18 op het imaginaire scorebord te lezen viel. Goedgehumeurd en met 2 punten in de tas kon de thuisreis aanvaard worden.

En zaterdag moet het dus gaan gebeuren. RCH. Thuis. 14:30. Honkbalvallei. Zal mij benieuwen….

Günther von Römertopf