Berrevoets kan druk niet aan geeft stokje aan GKL

Roy_06
Kampioen worden en kampioen blijven zijn twee volslagen verschillende dingen. Het is algemeen bekend dat niet iedere coach of trainer over beide talenten beschikt. Helaas hebben we dit off-season moeten constateren dat coach Roy Sai Baba Berrevoets slechts beschikt over het eerste. Met het grote inzicht wat wij van hem kennen besloot hij daarom zijn HH3 coachpet aan de HH3 coachtreurwilg te hangen. Hij verruilde de hoofdklasse aluminium voor de hoofdklasse hout.

In zijn val wist hij routinier Jurjan De Neus Koene mee te nemen en zo werd het nieuwe coachduo van de selectie van HCAW gevormd. Overigens blijkt Het Derde hofleverancier voor de hoofdklasse hout met betrekking tot coaching want ook Frank Peanut Koenen verruilde een basisplaats voor een plaats op de bank bij Pioniers.

In de (letterlijk) grote leegte die Roy Sai Baba Berrevoets achter laat zag een speler met ambitie zijn kans om eindelijk zijn onderdrukte vernieuwingsdrang te ontplooien. Na het aannemen van de motie in de algemene ledenvergadering van Het Derde, wederom in de royale villa van Daco De Rumboon Bogaard, verruilde Tom Barthezz Urbanus zijn bijnaam voor Tom Grote Kale Leider Urbanus ook wel GKL voor intimi. Te samen met Yuri Gagarin de Smet en Robbert Krijtje Keetelaar neemt hij de uitdaging opzich om het kampioenschap te prolongeren. Inmiddels is gebleken dat dit niet de zeer aantrekkelijke Tweede Klasse A zal betreffen maar de net iets minder aantrekkelijke Tweede Klasse B, ook wel bekend als de Oost-Europese Liga.

Tijdens de ledenvergadering bleek tevens dat Daco De Rumboon Bogaard tijdens zijn escapades in het Zuid-Amerikaanse een wonderschone brunette Maxima-variant op de kop heeft weten te tikken. Dat Cupido goed raak heeft geschoten blijkt wel uit zijn emigratieplannen. Aangezien de reistijden voor zowel uit- als thuiswedstrijden vanuit Argentinië redelijk lang zijn begrijpen wij zijn stap om in juni Het Derde gedag te zwaaien. Wij zien zijn vanzelfsprekende selectie in het Argentijnse Negental met spanning tegemoet.

Ook bleek dat een nieuwe vorm van honkbalbeleving is ontstaan. Naast parttime werk, parttime ouder, parttime vriendin, bleek ook aan parttime honkbal een behoefte te bestaan. Na uitvoerige onderhandelingen over de vorm en inhoud van de parttime secondaire honkbalvoorwaarden heeft zowel Roy Sai Baba Berrevoets als Sander Dubbelvla Fokker voor deze vorm gekozen. Beide zullen op afroep en als zij kunnen beschikbaar zijn voor Het Derde. Een ding is in ieder geval duidelijk, zij zullen niet spelen op de dagen dat zij er niet zijn.

In de weken tussen de ledenvergadering en de eerste wintertraining werd duidelijk dat een tweetal veteranen de vernieuwingsdrang niet zagen zitten. Met dit keer geldige smoesen als: “krijg het erg druk volgend jaar” en “mijn arm doet nu toch wel erg pijn” namen zij afscheid van Het Derde. Het gaat hier om Ronald Bluetooth de Jong en Niels A6 Lam. Onze gedachten gaat uit naar hun arme vriendinnen die hen nu hele weekenden moeten trotseren. Wij wensen hen, de vriendinnen dus, veel succes!

Uiteraard was het niet alleen een gaan maar ook komen. Zo kunnen wij een aantal rookies begroeten in de net iets minder aantrekkelijke Tweede Klasse B. We volstaan hier met het noemen van hun namen, aangezien resultaten uit het verleden geen garanties geven voor Het Derde. Aan HH3 hebben wij toegevoegd, Remco Ik Doe Alles Tolenaar, Eelco Ed de Kroket Dijksma, Milan Soft Hands Andrlik, Yvo Wie Roept van de Brand. In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn de nieuwe qua leeftijd jonger dan het teamgemiddelde. De conditie van het team is daarmee nu al aanzienlijk verbeterd, de geslepenheid kan wellicht kind van de rekening zijn. Allen zijn, sommige met meer steekpenningen dan andere, met positief resultaat langs de ballotage commissie gekomen.

Een nieuw seizoen, nieuwe spelers, nieuwe coach, nieuwe site?!

Te spreken in de woorden van good old Günther: het zal mij benieuwen.

2 reacties

  1. GKL, prima stukje! nu de opstelling van zondag nog goed invullen…

  2. Ziet er veelbelovend uit collega. Zal mij benieuwen hoe het v ervolg zal zijn. Succes zondag op het tweede veld. Ik zal regelmatig mijn blik laten afdwalen ben ik bang.

Reacties zijn gesloten.