DOMSTAD DODGERS-HCAW3 7-11

Het was zondag en dus mochten we weer buiten spelen. Ditmaal  had Domstad Dodgers de eer om wat puntjes van ons af te snoepen. We hadden er zin in want we beschikten zelfs over reservespelers. Op wat afmeldingen na waren we compleet.

Na een gezellige rit gesponsord door de Ford Focus kwamen we aan. Het gravelveldje wat we zagen liggen bleek het hoofdveld te zijn. We zaten vol bewondering te kijken naar een wedstrijd waarvan het hoogtepunt een run down was waarbij zo ongeveer het hele team betrokken werd en eindigde op het hoofd van de catcher. Na dit smakelijk vermaak trokken we onze uniformen aan en maakten ons op voor de strijd.

Jasper kreeg het vertrouwen van onze coach en mocht de wedstrijd starten. Hiermee passeerde hij Jeroen die het ondanks zijn dertien strikeouts in de vorige wedstrijd het qua vertrouwen niet kon winnen van Jasper. We begonnen zeer agressief en kwamen al snel tot scoren. In de 1e inning stond het al 0-1. We bouwden de score uit naar 1-4 en Jasper,die van het vertrouwen van onze coach genoot,hield stand en bleef hardnekkig zijn curveballen in de grond gooien. Het gravel was hier niet van gediend dus moest Jasper plaats maken voor Ivo. Om weer met de trend van de afgelopen weken mee te gaan moesten we onze voorsprong verspelen. Dit deden we dan ook met volle overtuiging. Het was inmiddels 7-4 geworden. In de 8e inning gebeurde er iets unieks. We hadden een rally! Hoe het precies gebeurde weet ik niet(Jeroen verzocht tijdens het gebeuren om water en ik gehoorzaamde)maar er werden maar liefst 5 punten gescoord en het werd 7-9. Ivo,die dus niet het vertrouwen had maar wel Jasper mocht vervangen,moest plaats maken voor  onze utility lefty closer Jeroen. Hij hield de 8e inning dicht en we hadden nog een slagbeurt te goed. Omdat dit de wedstrijd was  van de unieke gebeurtenissen gebeurde er weer iets opmerkelijks. Daco sloeg een homerun! Met Remco op de honken liepen we uit naar 7-11. Daco realiseerde zich dat hij deze prestatie nooit zou kunnen evenaren en besloot per direct te stoppen. Omdat er geen wisselspelers meer waren ging dit niet dus wachtte hij tot Jeroen de wedstrijd goed afsloot. Dit gebeurde en Daco voegde daad bij woord.

Daco trakteerde iedereen op een broodje frikadel en zwaaide af. Daco,ik wil je hierbij veel succes wensen met je volgende hobby en stap in je leven.

Volgende week een rustdag en er dan weer opgeladen staan tegen Run’71

Woodynr26