TYBB-HCAW3 5-2

Vol agressie maar zonder Max , zijn oude club kon geen afscheid van hem nemen , vertrokken we naar Haarlem. Het werd een oud Hollandse speurtocht met de originele regels. Eén van die regels was dat als je in de buurt was van de bestemming je niet de weg mocht vragen aan een voorbijganger. We hielden ons aan die regel en na een uur zoeken hadden we het veld gevonden.

Het veld had zowel voor de aanvallende als de verdedigende partij zijn voor- en nadelen. Aanvallend voordeel was er als een bal tegen de stoeprand werd geslagen die zich tussen de honken bevond om het tussenliggende gravel af te dekken. Zo’n bal is lastig te pakken. Vraag maar aan Jarno. Verdedigend voordeel was er doordat je in het buitenveld altijd de bal voor je kunt houden. Als je deze twee voordelen omdraait heb je de nadelen.

En dan de wedstrijd.

Hoewel Jasper zijn oriëntatie op de weg kwijt was gooide hij een goede wedstrijd. De ballen raakten niet zoveel de grond , af en toe wel een slagman , en de controle was goed. Hij kon niet voorkomen dat TYBB op een 2-0 voorsprong kwam. Mede dankzij een triple van Yuri ,hij sloeg de bal zo’n 150 meter ver maar de buitenvelder kon de bal voor zich houden , kwamen we terug tot 2-2. het leek er elke inning op dat we de wedstrijd naar ons toe zouden trekken maar dankzij wat arbitrale blunders en wat minder goed slagwerk kwam het er niet van. Doordat in de 8e inning de derde nul maar niet viel , mede dankzij de veldscheidsrechter die constant in de lijn van de aangooien naar het eerste honk ging staan en zorgde dat Milan de bal niet alleen over de scheidsrechter heen gooide maar ook over Sander , liepen de tegenstanders uit naar een niet meer in te halen 5-2. Eindstand bereikt.

De terugreis ging een stuk sneller dan heen en voor het donker waren we thuis.

Volgende week revanche op UVV.

Woodynr26