Zeventien singles en twaalf strike-outs

Twee wedstrijden voor de start van de zomerstop, was het aan de mannen van HCAW3 om de druk op koploper UVV op te voeren, om uiteindelijk in de nazomer alsnog een gooi te kunnen doen naar de felbegeerde titel in de Tweede Klasse A. De Grote Kale Leider begreep de ernst van de situatie en deed een beroep op een goed stel veteranen, gecompleteerd door een ijzersterke key stone en een gretige aangewezen slagman.Hoewel de Double Stars eerder dit seizoen in Heiloo nog te sterk waren voor de dapperen uit het Gooi, bleken ze hier op deze 28e juni aanmerkelijk minder tegen opgewassen. Werper van dienst was Jeroen Hubert, die zijn uitstekende vorm bij avondwedstrijden eer aan deed en de tegenstander vrijwel kansloos liet. Met liefst 12 strike outs, dreef hij de vijandige slagploeg vele malen tot wanhoop.  

De Double Stars waren dan ook in geen velden of wegen te bekennen en omdat HCAW dit volledig in stijl zo wilde houden, werd de vooraf gevreesde werper Roussou met louter singles huiswaarts gewezen. Na twee innings was de marge al dusdanig, dat de wanhopigen uit Noord-Holland Noord niet meer wisten waar ze het hadden. De Bussumse overmacht resulteerde uiteindelijk in een overwinning van 12-3, overtuigend verkregen door een 17-tal hits. Geen doubles, geen triples, geen homeruns. Neen. Louter singles velden de gasten. Een speciale vermelding gaat naar Papi, die zijn eerste hit in anderhalf jaar noteerde, overtuigend geslagen in het rechtsveld. 

De statistiekenarbitrage moet zich nog buigen over het feit of het precieze honkslagtotaal wellicht iets anders uitvalt, in verband een dubieuze fout zes veroorzaakt door de Peanut. De kleine blonde alleskunner – in de beginmaanden van het seizoen goed voor de ene na de andere dajakker, maar momenteel woonachtig in een slumpje – zag zijn zeldzame linedrive recht op de korte stop afvliegen. Als een ware eerste honkman strekte de binnenvelder de arm om de weliswaar steenharde bal gemakkelijk te vangen en te verwerken tot potentiële triple play. Maar helaas voor de beste man, stuiterde de bal op de flap van zijn handschoen, waardoor niets restte dan het incasseren van een tweetal punten. De immer objectieve scorer noteerde een fout zes, stuitend op felle weerstand van de kleine gymleraar.  

De wedstrijd kende behalve het uitmuntende optreden van verdediging en aanval drie smetjes. Het uitvallen van de plaatscheidsrechter halverwege de wedstrijd was weliswaar nog te overzien, de naar het zich laat aanzien lieskneuzing van Tomba Urbanus was een forse aderlating, nog maar te zwijgen over de naar later bleek scoreblokontheiliging door Frankie Koene (de fout zes bleek ineens een honkslag…). Kleine sterren vallen diep, zo werd bewezen op deze verder mooie woensdagavond.  

Peter Paul