Argentijnse pastasalade legt bodem voor saaie victorie

Druilerige zondag ontaardt in eerbetoon aan Snoop

Alkmaar, zondag 17 mei 2009 – De gedoodverfde afgelasting tussen Alcmaria2 en HCAW2 leverde een weinig beklijvende wedstrijd op, met een eenvoudige victorie voor de bezoekers: 5-13.
erikactie.jpg
Dankzij een dubieuze taakstraf van de Noord-Hollanders en een vooruitziende blik van de lokale meteorologen, was het de aanvangstijd van het duel tussen Alcmaria 2 en het sterrenensemble van de Reserve Reserves op voorhand verlaat naar 16.00 uur. Een juiste inschatting, want waar de regengoden zich in de ochtend nog stevig roerden in onze provincie, bleek de namiddag slechts wat druilerig. De afgelasting werd daardoor ternauwernood afgewend, waarmee de eerste ‘bijna’ van de dag een feit was (bijna afgelast dus…). Velen zouden volgen.

Blonde God blijkt zeldzame ‘choker’
Hoogtepunt van de verder weinig verheffende zege van de Bussummers was de ‘bijna cycle’ van Yuri Paparin de Smet, die zijn eerste slagbeurt opluisterde met een brute homerun, in zijn tweede slagbeurt de bal roste voor een triple, om aansluitend ook een tweehonkslag te produceren. De kenners concludeerden prompt dat een cycle niet ver weg was, want louter een ‘single’ scheidde de trotse Huizenaar van voltooiing van deze prestigieuze cyclus. Helaas bleek zelfs Paparin niet bestand tegen de druk: de blonde Godheid ging 0 uit 2 en noteerde een nieuwe ‘bijna’.

Drop it like it’s hot
Rechtsvelder Ed de Kroket – blijde vader van een kleine Van Dobbe – mocht halverwege de wedstrijd aanleggen voor een eenvoudige vangbal, maar zag het noodlot ingrijpen waardoor de bal uit de handschoen viel. Gelukkig wist de koene strijder het onheil af te wenden door de loper op het eerste honk dan maar uit te strepen op het tweede honk. Niet veel later ging ook de gelouterde Ronald B in de fout met een vergelijkbaar incident. Geleerd van het snelle handelen van de Kroket op veldpositie 9, maakte ook de korte stop de nul op het tweede honk, maar de opstapeling van ‘bijna vangballen’ was opvallend.

Doe die man een taalcursus
De twee incidenten met hoge ballen waren niet de enige ‘drops’ van de dag, want ook eerste honkman Ibo’tje Ban den Brano besloot een referentie te maken naar de gevierde hit van ghetto-icoon Snoop Dogg. Klaar voor het ‘rondje’ na een eenvoudige nul, viel de bal uit de werphand van de linkshander, waarna de scheidsrechter hoogst onverwachts de nu al historische woorden sprak “no control over the ball”. Schijnbaar aangedaan door de entourage verloor de vriendelijke man in de blauwe outfit alle controle over de Nederlandse taal. Hoewel de bal exact deed wat de HCAW’ers wilden, bleek de ‘bijna control over de ball’ ontoereikend om de umpire te overtuigen van het tegendeel.


Drop It Like Its Hot (Snoop Dogg feat Pharrell) – MyVideo België
Tenslotte nog één laatste nieuwsfeit: Sander Fokker slaagde erin om ‘bijna eigenhandig’ een overheerlijke maaltijd te bereiden voor zijn teamgenoten. Met een beetje hulp uit Buenos Aires van de nog lang niet vergeten Daco Boogaard, kwam een uitmuntende pasta op een al even goede picknicktafel.

bollenfokker.jpg

Eén reactie

  1. kennelijk ben ik nog zo niet vergeten dat er zelfs een extra “o” herinnerd wordt……… Maar ik ben blij dat de pasta smaakte. Ik stel me uiteraard graag beschikbaar voor andere teamgenoten die ook om een receptje verlegen zitten!!

Reacties zijn gesloten.