Overdaad aan bollen mag niet baten

HCAW verliest bij Petrels: wat een k*tdag

Purmerend, zondag 14 juni 2009 – Het is hoogst twijfelachtig of HCAW2 zich over twee weken kan laten kronen tot ‘der Sommermeister’. Na de wanvertoning op eigen veld tegen Herons, gingen de Reserve Reserves een week later de mist in bij Flying Petrels: 6-4. Door een schrijnend gebrek aan slagkracht werd HCAW op de ranglijst gepasseerd door Double Stars en Zuidvogels.

Hoewel de resultaten bij de Bussummers recentelijk tegenvallen, blijft de teamspirit vooralsnog fier overeind. Met slechts zeven honkslagen – waarvan drie van El Albino Jopie Calis – ligt een depressie echter op de loer en zal het niet lang meer duren vooraleer de Grote Grijze Leider represailles treft.

Gelukkig doet hoop leven, want de wil om voor elkaar te zorgen is bij de HCAW’ers hartverwarmend. Zowel Ed de Kroket als Ibo ban den Brano hadden voor de gelegenheid een gezond maaltje voorbereid, waarbij de heren werden getrakteerd op achtereenvolgens pastasalade en traditionele pistoletjes. De voedingsbodem ten spijt, bleek de start van de bezoekers deze zondag desastreus. De geheimzinnige ‘oblique-blessure’ brak ditmaal Papi Bronner op, waardoor de lange adonis niet de dominantie had van eerder dit seizoen. Een teleurstellende 6-0 achterstand was het vroege gevolg, waarna de ‘Sweetboy’ op de heuvel werd vervangen door de debuterende Ban de Brano.

Een beetje jammer deze middag, waren vooral ook de herhaaldelijke dubbelspelen van de Petrels. Zo schaars als de honklopers waren, zo scheutig waren de grondballen. Absolute hoofdrolspeler hierin bleek de Braziliaanse tuinvirtuoos Jariño, die keer op keer te traag bleek om het eerste honk te bereiken…

De score van de thuisploeg bleef in het vervolg van de wedstrijd nog wel beperkt tot de zes punten, maar helaas waren de vroeger zo gevreesde Reserve Reserves niet bij machten om verder te komen dan een teleurstellende 6-4. Gelukkig was er eten te over in het warme Purmerend, was verder was het echt gewoon een k*tdag. Nieuwsgierig naar wat de vrijdagavondwedstrijd biedt, leven de mannen van HCAW daarom inmiddels verbeten toe naar de volgende confrontatie, uit op eerherstel en op jacht naar de punten.