Titel binnen handbereik na ruime zege

Papi Bronner hervindt vorm tijdens laatste thuispartij

Bussum, zondag 13 september 2009 – Het is ongelofelijk maar waar. Na de dramatische verliespartij in Groningen, het bloedstollende gelijkspel tegen Herons en de afgrijselijke nederlaag bij Flying Petrels, maken de Reserve Reserves nog immer kans op de titel. Verhip, na de overtuigende revanche tegen eerdergenoemde Petrels en de verrassende puntenmorsing door enkele Dubbele Sterren uit Heiloo, is de felbegeerde titel in de Tweede Klasse A zelfs meer dan binnen handbereik.

Uit angst voor het serieuzere ‘chookwerk’ hield Peter Paul zich lange tijd afzijdig, maar evenzeer vrezend voor de toorn van de Papieren Coach heeft de vermetele Brabander besloten alsnog zijn bijdrage te leveren aan cruciale geschiedschrijving.

En zo geschiedde: er waren eens een stel vliegende Petrels… Zowaar zonder hulp van een bekende energiedrankfabrikant, boden zij het tweede team van HCAW vleugels via een gemakkelijke overwinning. De 10-0 thuiszege van de Bussummers jegens de blauwen uit Purmerend was voor de Gooise tijgers precies wat ze nodig hadden: twee punten in de tas, geen blessures en uitzicht op de titel. Niemand had kunnen bevroeden dat op dat moment de reuzen van Double Stars het schip in zouden gaan tegen de streekgenoten uit Alkmaar.

PAPA!
Het fundament voor de eclatante 10-0 overwinning en mogelijk een titel werd gelegd door enerzijds een vlekkeloze verdediging – hoe goed was Erik Calis (?!) – en anderzijds het wederom efficiënte slagwerk en agressieve honklopen van de Reserve Reserves. Zo gingen El Albiño Calis en Remco Tolenaar 3 uit 4 en noteerde ook de kersverse Kroatische papa Andrlik een verdienstelijke.500. Zoals zo vaak na de zomerstop liet het vlaggenschip van HCAW Breedtesport zien dat de slagtraining van de Grote Grijze Leider zijn vruchten afwerpt.

Fris, fruitig en foutloos
In het kielzog van de Brabander op de heuvel – daar stond dus een linkshander met een zachte ‘g’ – hervond ook geboren Naardenaar El Papi de vorm. Tijdens zijn laatste wedstrijd van het seizoen wierp hij foutloos als vroeger. De rechtshander kreeg geen punten tegen en menig omstander zag dat de curba uitstekend functioneerde. Tijdens het gehele optreden deze 13e september, noteerde El Papi geen enkele wijdbal. Sterker nog, de honken bleven leeg en de werper miste geen spot. Vrijdag aanstaande vliegt hij met een goed gevoel naar de Sumatraanse neushoorn, tijger en olifant, in de wetenschap dat het kampioenschap mogelijk wordt binnengehaald.

Werpcijfers HCAW2:
Ibo ban den Brano: 2-0-2-0 (7 innings)
Papi Bronner: 0-0-0-0 (0 innings)

Eén reactie

  1. Schandalige willekeur van rapporteren van de gebeurtenissen van die middag. Na de kop ‘Fris, fruitig en foutloos’ verwacht je NATUURLIJK dat de winnaar van de Beer in het zonnetje gezet zou worden. Hierbij dus alsnog HULDE aan mevrouw Calis die wederom een heerlijk feestmaal bereid had. Heerlijke warme gehaktballetjes in saté saus, de heerlijke fruitsalade en wederom brownies die de hele wedstrijd voor inspiratie zorgden!

Reacties zijn gesloten.