De week van een Papieren Reserve Reserves Coach (3)

Woensdag

Al dan niet uitgelokt door het brutale verzoek van dinsdag, maar op woensdag begon het gelazer pas goed. Home Plate 41, met daarin de nieuwe competitieopzet viel op de virtuele deurmat: INFORMATIE OVER DE OPZET HONKBAL COMPETITIE 2010 In navolging van het besluit van de Bondsraad (maart 2009) zal de competitie HONKBAL voor het seizoen 2010 de navolgende opzet en indeling krijgen. TOPSPORT HONKBAL COMPETITIE 2010: Hoofdklasse                                      8 Standaardteams Spelen om kampioenschap NL Overgangsklasse                              12 Standaardteams (vroegere 1e klasse)                          Spelen om promotie naar hoofdklasse Rookie League                                  8 Reserveteams van hoofdklasse teams WEDSTRIJDSPORT HONKBAL COMPETITIE 2010 (was breedtesport) 1e klasse                               24 Standaardteams                                              Spelen om kampioenschap NL breedtesport Promotie naar Topsport mogelijk 2e klasse                               Spelen om promotie naar 1e klasse – mits standaardteam 3e klasse                              Spelen om promotie naar 2e klasse 4e klasse                              Spelen om promotie naar 3e klasse – vrije inschrijving De Reserve Reserves zijn allerminst standaard en mogen dus niet in de 1e klasse uitkomen. Het resultaat is funest voor de Rookies die in 2010 hun 22ste verjaardag vieren. Waar moeten ze heen om op niveau te kunnen blijven spelen? Hoe hou je ook de aansluiting met de Topsport, al die standaard teams worden op niveau gehouden door het hoge niveau dat de Reserve Reserves meenemen. Top honkbal in Nederland wordt door dit besluit schier onmogelijk gemaakt! Woensdagavond is er alweer druk gelobbyd, niet in de laatste plaats door de teams die de Third Series al jaren tot een succes maken. Om grote uitstroom te voorkomen werd tussen de GGL en PC afgesproken alles stil te houden, helaas lag Remco T. verveeld thuis op de bank met een rugpijntje, en besloot hij de Home Plate voor de verandering ook ‘ns goed door te nemen, waarna hij in paniek al zijn vriendjes en vriendinnetjes heeft gebeld en ge-sms’t. In tegenstelling tot het DSB debacle was hier dus wel duidelijk waar het lek zat.