Reserve Reserves beginnen competitie sterk

Amsterdam, 12 april 2010 – De Bussumse kampioenen van 2009 zijn het nieuwe seizoen goed uit de startblokken gekomen. De uit Tilburg afgereisde Antillianen van The Yellow Rangers wonnen onverwacht nog wel de pre-game door met z’n allen op tijd aanwezig te zijn, en een synchroon uitgevoerde warming-up te laten zien. De wedstrijd die telt voor de competitie was afgetekend voor de Reserve Reserves: 15-0

In de snel afkoelende honkbalvallei werden de Tilburgers in rap tempo van het veld geveegd. Sterwerper De Souza zag de tweede slagman van de wedstrijd nog wel een tweehonkslag slaan, maar dat was ook meteen de laatste honkloper die de Bussumse verdediging zag langskomen. Dat wil niet zeggen dat alles dat langskwam ook daadwerkelijk gezien werd. De bal die in de vijfde inning hard richting Erik C. werd geslagen bijvoorbeeld, is door de dappere Bussumer nooit gezien. De in de hot-corner geposteerde C . draaide z’n hoofd weg om een mogelijke bad-hop te ontwijken, en wist in dezelfde beweging zijn handschoen precies op de plek te krijgen waar de bal, met een good-hop, zou kunnen uitkomen. Zonder tijd om van de schrik te bekomen werd de bal op tijd richting het eerste honk geslingerd voor de eerste nul van de zesde inning. Een zucht van verlichting ging door het stadion. De stand op dat moment was nog maar 9-0, nog niet een stand waarop je met een gerust gevoel de bal aan Papi Bronner kan geven. Een gedurfde zet dus van de GGL, die goed uitpakte. Zo goed zelfs dat de nieuwe bijnaam Papibon geïntroduceerd werd (kijk hier voor het origingeel). Gesteund door z’n nieuwe bijnaam werden ook de vijf volgende slagmensen vakkundig aan de kant gezet.

Wennen aan de snelheid
De Bussumse slagploeg moest de eerste inning nog behoorlijk wennen aan de snelheid van de linkshandige Tilburger die op de heuvel stond. Vanaf de tweede inning gingen de Reserve Reserves echter helemaal los. Geholpen door een aantal gooi- en vangfouten snelden de HCAW-ers over de honken. De vijf gestolen honken waren de catcher van de Tilburgers niet aan te rekenen, door de langzaam gegooide ballen waren de honklopers al bij het volgende honk voordat de bal goed en wel in de catcherhandschoen zat. De ‘geslaagde’ pick-offs naar het eerste honk werden op eenzelfde manier omgezet in gestolen honken.

Stootslagtweehonkslag
Frank Koene vierde in de vierde inning z’n verjaardag door een zeldzame stootslagtweehonkslag te produceren. De handig geplaatste push-bunt eindigde in de Bermuda-driehoek tussen werper, eerste-, en tweedehonkman. Ed de Kroket die net daarvoor al vol verbazing na ‘schijn’ op het tweedehonk mocht plaatsnemen maakte gretig gebruik van de verwarring en stoomde in een keer door naar thuis.

Sombrero
Ondanks de lage temperatuur werd het eerste zomerse moment van het seizoen al in de vijfde inning van deze eerste wedstrijd bereikt. Niet eerder had een Reserve Reserve maar vier slagbeurten nodig om de eerste sombrero van het jaar binnen te halen. Respect! Vliegtuigbouwer Fokker bewees vervolgens in de zesde inning dat je niet hoeft te komen trainen om glansrijk met drieslag aan de kant gezet te worden. Wellicht dat Frank K. alsnog kan trakteren van de winst uit de weddenschap die op deze slagbeurt afgesloten was.

Gastspelers
Met de uitgedunde selectie zullen de gastspelers dit seizoen een grote stempel drukken op de prestaties van de Reserve Reserves. De eerste wedstrijd was op dat gebied een succes. De gastspelers waren gezamenlijk goed voor drie honkslagen en drie gestolen honken. Ondanks het feit dat de uitslag van Gryphons-Alphians tijdens het schrijven van dit bericht nog niet bekend was kunnen we er vanuit gaan dat de start van de 2010 competitie gelijk is aan het einde van seizoen 2009: De HCAW Reserve Reserves staan weer bovenaan!