Reserve Reserves vs. Reserves: 17-1

Bussum, 6 april 2010 – Alles dat zich bij HCAW ‘Reserve’ mag noemen maakte op 2e Paasdag zijn opwachting. Voor de Reserve Reserves van HCAW moet het een bijzondere middag geweest zijn. Op trainingsavonden wordt weleens de dug-out van de uitspelende partij bevolkt, maar om dat tijdens een wedstrijd mee te maken is toch iets anders. De Reserves (a.k.a. Rookies) mochten tijdens de pre-game ook als eerste de wei in. En omdat het Pasen was begonnen ze niet met de traditionele warming-up, maar met paaseieren zoeken. De Paashaas had goed z’n werk gedaan, want voor alle Rookies was een mooi groot glimmend ei verstopt. Wel moesten de kleinsten door skipper Milliard overtuigd worden van het feit dat het niet eng was, en dat de Paashaas echt al naar huis was.

Jammer dat er voor de pre-game geen punten gegeven kunnen worden, want de Rookies wonnen deze glansrijk. De Reserve Reserves wisten echter dat er misschien wel twee wedstrijden op het program stonden, dus de pre-game werd door de Bussumse  routiniers vakkundig ‘getankt’. Uiteindelijk telden de twee keer vijf volledige innings  maar als één wedstrijd. Vooral jammer voor de boomlange werper Papi die daarmee z’n eerste ‘win’ van het oefenseizoen aan z’n neus voorbij zag gaan.

Aan het begin van de wedstrijd leek er voor de Rookies nog geen vuiltje aan de lucht. De frommelballenwerper werd net zo hard geraakt als dat hij gooide, en bleef daarmee redelijk uit de problemen. Een paar innings later bleek dat de Reserve Reserves zich meer op slaan konden gaan richten omdat er in het veld weinig bijzonders te doen was. Dat werd funest voor de Rookies en voor de wedstrijd die tot dan toe nog gelijk opging.

Zonder iemand te kort te willen doen moet er een aantal Reserve Reserves genoemd (geroemd) worden voor hun aanvallende prestaties. Omdat de krappe selectie dit jaar nog voor een aantal ingewikkelde puzzels gaat zorgen, en de GGL op alles voorbereid wil zijn, had hij zichzelf op de DH-spot geplaatst. En met succes, want na een vieze bloop-shit-hit in het rechtsveld liet hij een aantal van de langste singles in de historie van HCAW noteren. Ook de altijd vrolijke catcher Koene deed een duit in het zakje. Ondanks zijn weinig imponerende bouw wist hij de bal tot twee keer toe over de linksvelder van de Rookies te tillen. De stootslaghonkslag die daarop volgde was eveneens goed uitgevoerd, al was het verrassingseffect redelijk verdwenen omdat in de voorgaande slagbeurten er al een dozijn pogingen gedaan was.

Het enige teken van de dag werd correct opgevolgd door slagman Remco T., jammer dat honkloper Joost C. die op het tweede honk stond te dromen, de honkslag niet extra wist te belonen met een spurt naar huis en daarmee een ‘ribbie’ voor Remco in de boeken te hollen.

Broer C. maakte naam door keer op keer met twee man uit aan slag te komen en vervolgens de derde nul in de slagbeurt te zijn. Na de vijfde keer werd het al oude Peanut-motto ‘laatste man- alle ballen naar thuis!!’ van de tribune gescandeerd. In zijn laatste slagbeurt wist hij de lachers de mond te snoeren door met een ferme klap de honken leeg te slaan.

Verdedigend moeten ook een paar mensen genoemd worden, maar omdat de namen van de Rookies niet allemaal even goed zijn blijven hangen zal dat hier achterwege blijven.