Bussumse slagploeg leidt de weg

Amsterdam, 9 mei 2010 – Na een aantal mindere optredens lijken de Reserve Reserves van HCAW de weg omhoog gevonden te hebben. Afgelopen vrijdag werden de Hazenkampers uit Nijmegen verslagen met 10-6.

Een op stoom gekomen slagploeg lag aan de basis van de solide overwinning. Maarliefst 19 honkslagen, waarvan vijf dubbels, konden voor de Bussumers opgetekend worden. Het in kleine getale opgekomen thuispubliek kon verder genieten van een (voor de verandering) foutloos spelend veld.

In de eerste innings leek de wedstrijd een hele andere kant op te gaan. De slagploeg van de Nijmegenaren had aardig zicht op de worpen van sterwerper De Souza, en sprokkelde in drie innings evenzoveel punten bij elkaar. De Bussumers moesten voor de eerste punten wachten op de gelijkmakend derde inning. Ed de Kroket, om de tegenstander in de luren te leggen als negende op de slaglijst geplaatst, opende de aanval met zijn eerste honkslag van de avond. Met scherp honklopen werd al snel het derde honk bereikt waarna hij op een doorgeschoten bal het eerste Bussumse punt kon scoren. Jariño was vervolgens met zijn tweede hit van de avond verantwoordelijk voor de anschlusstreffer.

Toen in de vijfde inning de Nijmegenezen brutaal nog twee keer scoorden was de achterstand wederom drie punten, en konden de Bussumers weer opnieuw beginnen. Zo gezegd zo gedaan. Keet zorgde met zijn tweede dubbel van de avond voor het eerste punt, waarna Ed de Kroket een nieuwe anschlusstreffer op het scoreblok zette. Vervolgens mocht Frank Koene met drie honken bezet de genade klap uitdelen. Sociaal mens als hij is liet hij deze buitenkans graag aan een ander over. Met een popfly naar de eerste honkman werd de inning beëindigd.

Een dag later kon de altijd vrolijke Koene er alweer om lachen. “Ik heb vanuit het linksveld genoten van het enthousiasme en de team spirit, maar ben vooral trots op de prestatie die mijn protegé Jariño heeft geleverd. Wat een TOPPERT is die vent, mooi dat dat nu ook uit de statistieken blijkt.”. Verder kondigde hij aan dat hij na deze prestatie van de Reserve Reserves met een gerust hard van een paar weken zeer verdiende rust ging genieten.

In de zesde inning gingen de Bussumers, met de gastspelers voorop, er alsnog op en overheen. Op het werpen van Papibon kwamen de Nijmegers er aan slag niet echt meer aan te pas. De Bussumers daarentegen leverde nog een handvol honkslagen af, waarop nog drie keer gescoord kon worden. Na achtenhalve inning kon de streep gezet worden.

In de tweede inning gebeurde er nog wat opmerkelijks. Een pick-off van De Souza op het eerste honk werd afgekeurd en bestempeld als ‘quick pitch’. Een bijzondere call, omdat een pitch pas een pitch is als deze richting slagzone word geslingerd. Omdat de GGL en de PC de laatste KNBSB-bulletins niet helemaal gelezen hadden, en de kans aanwezig was dat er een memo gemist is, werd er niet verder op doorgegaan (F.K. uitgezonderd). Bij nader onderzoek blijk het toch te gaan om een dwaling. Rule 8.01(c) van het ‘MLB rulebook’ geeft daarover duidelijkheid.

Het lijkt er op dat de vorm net op tijd weer terug is. Volgende week staan de Pionieren uit Hoofddorp op het menu. Door gunstige uitslagen in de afgelopen competitieronde kan dan zelfs de koppositie weer gepakt worden. Geen druk.