Geen makkelijke wedstrijden in de Eerste Klasse B

Amsterdam, 15 juni 2010 – De Reserve Reserves van HCAW hebben afgelopen weekend met grote overtuiging de kop op de ranglijst herpakt. Ondanks verwoede sabotage pogingen van de PC werden de Gryphons met 13-1 aan de kant gezet. Schiedam deed de sportieve plicht en won van Jeka. Met nog maar 12 wedstrijden te gaan is het kampioenschap in eigen hand en daarmee haast niet meer te ontgaan.

Er zijn geen makkelijke wedstrijden in de Eerste Klasse B. De wedstrijd dit weekend was daarop geen uitzondering. Er werd door een aantal Reserve Reserves weer behoorlijk geworsteld met de vorm. De nummers 2, 3 en 4 van het slaggemiddelde-klassement kwamen niet tot honkslagen en hadden daardoor een minder fortuinlijk weekend. Kosmonaut Gagarin kon nog wel z’n tiende en elfde vier-wijd noteren. Hij bevestigde daarmee zijn nominatie voor de Gouden Steunpilaar (leuner van het jaar).

Koploper Jariño herstelde zich na een vroege vang-9 nog behoorlijk en ging weer ‘gewoon’ drie uit vier met twee dubbels. Statistisch gezien kan de vrolijke tuinman al voor de zomerstop de Batting Crown binnen slepen.

Beoogd startend werper Papibon was nog niet hersteld van de builenpest die hij het weekend ervoor had opgelopen tijdens een ‘feestje’. Gelukkig kunnen de Bussumers in dit soort gevallen altijd nog terugvallen op rots in de branding De Souza. De Rosmalense slagploeg kwam in zeven slagbeurten tot slechts één hit en één keer vier wijd. De overige vier(!) keren dat een honkloper het eerste honk kon bereiken was dat aan het verre van vlekkeloze veldspel van de Bussumers te wijten.

De aanmoedigingsbokaal, die verrassend genoeg niet fysiek uitgereikt kon worden omdat Jariño ‘m vergeten was, ging voor deze wedstrijd naar de PC. De uitmuntende prestaties die hieraan ten grondslag lagen werden niet alleen aan slag geleverd (twee keer in een dubbelspel geslagen), maar ook in het veld kon hij een stempel drukken. Zo was hij eigenhandig verantwoordelijk voor het enige punt van Gryphons (gemist ploppertje in het rechtsveld). Eenmaal naar het derde honk verhuisd ging het niet veel beter en ook daar werd een kans op een nul vakkundig met de knie weggeknikt.

Als er dertien punten gescoord worden is er meestal ook nog wel iets positiefs te melden over de slagprestaties. Met een striemende lead-off hit in de eerste inning leek gelegenheids catcher Tolenaar te willen zeggen dat hij het diepe, diepe, diepe, diepe, diepe, diepe, diepe dal achter zich heeft gelaten. Verder gingen naast Jariño ook Gastspeler Seb en Ed de Kroket 3-uit-4. De manier waarop De Kroket de ploppertjes tot hits wist te verheffen was onnavolgbaar. Gesterkt door de wetenschap dat hij, voordat de wedstrijd van afgelopen weekend begon, al meer hits had verzameld dan in seizoen 2009 wist hij alle ballen tot vallen te dwingen. Een uitmuntende kwaliteit die leidt tot een mooie plek tussen de echte mannen in het slagklassement.