Honkbal is een sport van statistieken

Amsterdam, 19 juni 2010 – Afgelopen woensdagavond stonden de koplopers uit de Hoofdklasse Alu weer tegenover angstgegner WSB. De Bussumers stelden niet teleur en veegden vakkundig de uit Apeldoorn afgereisde WSB-ers van de betonplaat. In zeven innings, met zonnestop, werd het 13-3.

Dat de Reserve Reserves een aardig balletje kunnen slaan was al bekend. Dat sommigen dat net iets beter doen dan anderen is niet verrassend. Dat het belang van de individuele slagprestaties door sommige HCAW-ers als belangrijker dan het gemeenschappelijke belang wordt beschouwd is minder fraai. Vorige week werd het Jariño Alarm ingesteld om het janken om de cijfertjes tegen te gaan, maar dat is vooralsnog zonder succes. Tijdens de wedstrijd tegen WSB werd een nieuw dieptepunt bereikt. De voormalig GKL presteerde het tijdens de wedstrijd ‘live’ zijn slagprestaties op te vijzelen. Voorheen gebeurde dat nog door de Designated Scoorder om te kopen met kikkertjes, tegenwoordig zijn de vermogende Reserve Reserves daar niet zo gevoelig meer voor. Dit resulteerde in het ontvreemden van het schrijfgerei en het eigenhandig aanpassen van de scorekaart. Weinig subtiel zoals hieronder goed te zien is.

Het trieste van het verhaal is dat alle efforts bij voorbaat zijn gedoemd te mislukken. Alle cijfers worden dubbel gecontroleerd, maar de belangrijkste reden is wel dat Jariño toch niet meer te achterhalen is. De beukende tuinman ging weer drie-uit-vijf en komt daarmee uit op een ongeloofwaardige .550 voor het hele seizoen. De rest van de Reserve Reserves moet het dus doen met het gevecht om de tweede plaats.

Tegen WSB moest weer een beroep gedaan worden op het Gastspeler-bestand. Ook deze week pakte dat weer goed uit. Didi zat niet alleen nuttig de hele wedstrijd achter de plaat (alleen als HCAW in het veld stond), maar sloeg twee hits waarvan de laatste ook nog ‘ns goed was voor een ribbie. Seb was verantwoordelijk voor de mercy-rule-walk-off-double. Belangrijker nog was de prestatie van Guido die een uitstekende relieve-job deed en de Rosmalenezen tot wanhoop dreef met z’n side-arm geworden projectielen.

Nadat Keet na al die jaren opnieuw voorgesteld was aan de heuvel en hij deze vervolgens beklommen had begon hij verrassend als startend werper. Maarliefst zeven K’s in vier innings konden genoteerd worden! De bedoeling was de ‘echte’ werpers te sparen voor de zware taak dit weekend, maar deze prestatie biedt perspectief voor de rest van het seizoen.

Negen strike-outs in zeven inning betekende dat het veld 14 nullen moest maken. De afgelopen weken ging dat niet vlekkeloos, sterker nog, het veldspel van de Bussumers had een zeer hoog vlek-op-vlek-gehalte. Tegen WSB werd voor de verandering weer ‘ns foutloos gespeeld. De Bussumse Reserve Reserves zijn klaar voor JEKA, die, om ze voor te blijven, nog even wat verliespunten moeten oppikken. Een ouderwetse vierpunten wedstrijd dus!

2 reacties

    1. De prestaties van WSB mochten geen naam hebben, die naam stond dan ook niet op de scorekaart. Omdat de prestaties passender waren voor een hekkesluiter is in het verslag per abuis een mix-up met Gryphons ontstaan. Die is snel aangepast en niet meer terug te vinden. En we mogen dus nog een keer naar Rosmalen 🙁

Reacties zijn gesloten.