Halverwege weetjes; Er is altijd wel een goed cijfertje te vinden

Amsterdam, 20 juni 2010 – Precies op de helft van het seizoen een kleine statistieken round-up.

Het team slaggemiddelde van de Bussumse Reserve Reserves staat op een respectabele .328. Opgesplitst wordt dat bij thuiswedstrijden .326 en bij uitwedstrijden is het .331. Erg constant dus, al zijn de individuele verschillen groot. Jariño betreedt het liefst het eigen perkje en slaat bij thuiswedstrijden .630. Gagarin houdt van reizen en heeft bij uitwedstrijden een slaggemiddelde van .583 en een slugging van 0.917(!). Erik C. is ook meer een uit- dan thuismens en gaat on the road .462. Ed de Kroket leeft voor het thuispubliek en slaat dan ook .458 in de vallei. Maar de PC slaat met .375 weer bijna honderd punten meer uit dan thuis. Hieronder het complete overzicht:

Het mag duidelijk zijn. Er is altijd wel een positief cijfertje te vinden, als je maar lang genoeg zoekt. Hopelijk gaan de Bussumers dit weekend met deze wetenschap aan de slag en gaan ze als team JEKA te lijf. De bokaal mag dan uitgereikt worden aan de slagman die met nul uit vijf het winnende punt binnen slaat met een fout-vier.