Reserve Reserves halen uit in Breda

Amsterdam, 20 juni 2010 – Ondanks het feit dat er nadrukkelijk voor gewaarschuwd was hebben de Reserve Reserves dit weekend hard gewerkt aan het opkrikken van de statistieken. De Bussumers zorgden met het scoren van 23 runs voor een seizoenrecord. De slagploeg van JEKA zorgde ‘slechts’ voor 10 punten. In zeven innings werd het 10-23.

De uitslag doet vermoeden dat de HCAW’ers een makkelijke wedstrijd hebben gehad, maar niets is minder waar. De slagploeg van de Reserve Reserves zorgden weliswaar voor een gezonde hoeveelheid runs, maar zonder wissels bleef het tot het einde toe billenknijpen. De Souza moest vol aan de bak tegen de ijzersterke Bredanezen . Bij gebrek aan wisselwerpers ging De Souza dan ook wat langer door dan eigenlijk wenselijk was. Uiteindelijk zag hij 35 slagmensen passeren die op hun beurt gecombineerd naar schatting tussen de 140 en 160 worpen op zich af zagen komen. Tijd voor ’n welverdiende vakantie. Stuur je een ansichtkaartje?

Door een almaar groeiende DL was de GGL genoodzaakt zichzelf op te stellen, naast de 9 spelers die voor niet-geblesseerd konden doorgaan. Tegen de ploeg die, tot deze wedstrijd, de meeste punten in de competitie scoorden, niet een erg fijn uitgangspunt. Gelukkig had de slagploeg van de Bussumers er vanaf het begin duidelijk zin in.

De eerste drie slagmensen van de wedstrijd wisten allen het honk te bereiken waarna Gastspeler Seb met een strakke dubbel de honken leegde. In de tweede inning zorgde Red-Hot-Remco Tolenaar met een diepe opofferingsslag voor het vierde punt. In de derde inning ging het hek van de dam. 16 slagmensen, 6 keer vier wijd, 5 honkslagen, 2 keer geraakt werper en elf punten later was het scoreblok weer een puinhoop, en de stand opgelopen tot 1-15. Één van de honkslagen steeg ver boven alle anderen uit, letterlijk. De bom die Gastspeler Seb wist te produceren ging hoog over de bomen die achter het niet al te korte linksveld geplant waren. Naar verluidt heeft alleen Kosmonaut Gagarin nog contact gehad met de onfortuinlijke bal die hoogst waarschijnlijk zijn val terug door de dampkring niet zal overleven. Een hilarisch moment in de derde inning betrof een klap die Ed de Kroket afleverde. Het ploppertje dat net achter de kortestop positie dreigde neer te vallen werd met enige inspanning gevangen door good-old Eddy Dix. Blij met deze prestatie en enigszins uit balans had hij niet door dat de overijverige PC van het derde honk was vertrokken zodra de bal in de handschoen landde. Dit resulteerde in een onverwachte opofferingsslag en dus een ribbie voor de fortuinlijke Kroket.

In de vierde inning kwamen alle Bussumers ook voor de vierde keer aan slag. Gezelligheidsbeest Koene mocht zelfs twee keer aantreden, en produceerde pardoes zijn derde en vierde hit van de wedstrijd. Met vier wijd in de derde inning en wederom een hit in inning zeven leverde hij een bijna-bokaal-waardige prestatie. Al vraag je je af wat je nog meer zou moeten doen voordat je in aanmerking komt voor die k.. beker. De zeven hits zorgden voor evenzoveel punten en een ogenschijnlijk comfortabele 1-22 voorsprong.

In de gelijkmakende beurten van inning vier en vijf kwam de slagploeg van JEKA ook los. In beide innings werden vier hits geproduceerd, en toen het gravelstof was opgetrokken was de stand 10-22. Met een oprakende De Souza was het vooruitzicht op een achtste en negende inning niet erg prettig. Toen na twee snelle nullen in de zesde inning er toch weer een tweetal JEKA’ers op de honken verscheen leek het even hachelijk te worden. Gelukkig stond boomlange Gastspeler Seb ook in het veld z’n mannetje. Een foutbal die dreigde buiten het veld te vallen kwam met een zuchtje wind net dichtbij genoeg om over het hek weg te kunnen grijpen. De Bussumse verdediging kon het de zesde inning dus gelukkig weer droog houden.

In de hierop volgende slagbeurt opofferingssloeg Jariño nog een puntje binnen waarna met een gerust hart, en een marge van dertien punten, aan de zevende slagbeurt voor de Bredaars kon worden begonnen. Een snelle eerste nul en een strak zes-vier-drie dubbelspel zorgde voor een vroegtijdig mercy-rule einde aan de wedstrijd. Eindstand 10-23

Door verrassend verlies van onze vrienden uit Hoofddorp zijn de Bussumse Reserve Reserves nu ook op het aantal verliespunten ongenaakbaar koploper. We wensen Pioniers daarbij ook veel succes toe voor de volgende wedstrijd die tegen Gryphons zal zijn. Het ziet er naar uit dat de hekkensluiter uit deze klasse een aardige werper heeft gescoord op de transfer markt, want Storks werd voor hun eerste win verslagen met 4-3. De Bussumers staan volgende week tegenover de Yellow Rangers, maar met een run saldo van 61 voor en 21 tegen in de maand juni kan ook die ontmoeting met veel vertrouwen tegemoet worden gezien.