Reserve Reserves superieur aan Hoofdmacht

Amsterdam, 28 juli 2010 – Op het tweede veld, waar het gras twee kontjes hoog is, stonden vanavond de Reserve Reserves van HCAW tegenover de hoofdmacht van de club uit de vallei. Nadat eerder dit seizoen de Rookies al aan de zegekar waren gebonden, was nu het Hoofdklasse Hout Team aan de beurt. HH2 vs. HH1, 4 – 0

De zomerstop wordt in de regel gebruikt om uit te rusten en vakantie te vieren. Dit jaar echter storen de Reserve Reserves zich niet aan de door de bond opgelegde vakantieweekenden. Voor de competitie levert dat wat problemen op, voor de oefenwedstrijd tegen HH1 vandaag kwam het goed uit. Zelden waren de Reserve Reserves dit seizoen zo compleet.

Ook de hoofdmacht kon, ondanks dat deze week in Duitsland om het Europees Kampioenschap gespeeld wordt, beschikken over alle internationals. Venezuela heeft zich dit jaar namelijk weer niet gekwalificeerd voor dit prestigieuze toernooi.

Omdat startend werper De Souza na de honkballoze weken wat moeilijk het veld kon vinden moest er een paar minuten later gestart worden. Misschien dat de heren uit het eerste dit als onverwachte psychologische oorlogsvoering hebben ervaren. Feit blijft dat ze na de verlate start ook niet meer in de wedstrijd geweest zijn.

Geïnspireerd door het Nationale Dames Junioren Softbal Team, en met de vakantie nog in z’n bol, had de GGL een line-up bedacht met drie aangewezen slagmensen en een continu roulerend binnen en buitenveld. De re-entry regel werd volop benut waardoor de aanval van het Hoofdklasse Hout Team compleet de weg kwijt raakte. De enige constante factor bij de Bussumers was de broer van de Braziliaanse tuinman die bij gebrek aan een scheidsrechter een dubbelfunctie achter de plaat mocht bekleden. De jochies van HH1 mochten zich daarbij in de handen wrijven, want door de mentaliteit “als ze blijven staan, call ik niet kijkend drieslag” kwamen ze er nog genadig vanaf.

De toon werd in de eerste inning al gezet toen Jur Koene de bal over de hekken mepte voor de 1-0. Daarna werd duidelijk dat Seb z’n .500 slaggemiddelde niet heeft behaald met het omkopen van de scoorder. Ook hij sloeg een striemende hit en toen de eerste inning was afgelopen stond het alweer 2-0. Het verdere score verloop laat zich raden, na 3-0 werd het 4-0. De screamer van voormalig Drieslag Koning Remco T. deed mentaal vast veel pijn, maar het hoogtepuntje was de bom van voormalig Gastspeler Maarten waarmee het moraal van HH1 definitief gebroken werd.

(laatste rustplaats bommetje Maarten)

Sterwerper De Souza werd na de eerste drie innings op de heuvel opgevolgd door Kevin Roovers, die met dit gastoptreden de enige speler uit de Hoofdmacht was die met een gewonnen wedstrijd op zak naar huis kon. Toen het donker genoeg was werd Papibon naar de heuvel gedirigeerd. Zijn sterke optreden doet vrezen dat de rijkelijk aanwezige scouts ervoor zullen zorgen dat de goedlachse Amsterdammer volgend seizoen een lucratief contract zal kunnen tekenen ergens in de regio. Om de scouts niet nog meer in de kaart te spelen mocht Jariño de wedstrijd op slot gooien, maar niet voordat hij zijn quotum geraakte slagmensen gehaald had. Zijn wat onhandige optreden zorgde ervoor dat de eerste en enige honkloper van HH1 het derde honk haalde. Zonder consequenties overigens want met twee nullen kon Eric C. een hobbelballetje net binnen de lijnen houden, waarna de gedwongen loop naar drie voor een makkelijke laatste nul van de wedstrijd zorgde.

A.s. dinsdag gaat Hoofdklasse Hout in de herkansing. Een aantal Reserve Reserves heeft aangeven misschien niet aanwezig te zijn “We zijn nu toch al clubkampioen!”. Misschien dat de hoofdmacht hier z’n voordeel mee kan doen. En veel oefenen de komende dagen natuurlijk. Voor de liefhebbers: dinsdag 3 augustus, 19.30u op het vers ingezaaide hoofdveld!