Kantinebezetting basis No-Hitter

Rijswijk, 20 augustus 2010 – Oude tijden herleefden gisteren in de honkbalvallei. Eindelijk weer een wedstrijd van HH1 die ergens om ging, en een kantinebezetting die op oorlogssterkte was.

Op het veld zorgde ’n vroege Venezolaanse dinger voor een kleine voorsprong. In de kantine werd begonnen met een kleine achterstand. De wegen rondom Amsterdam zaten potdicht als gevolg van Sailverkeer, waardoor de PC later arriveerde om het kantinepersoneel te versterken. Boze tongen beweren dat hij de dienst gewoon vergeten was, en dat hij in eerste instantie de schuld probeerde af te wenden op Papibon voor wie hij al een invalbeurt had gehad.

Eenmaal gearriveerd ging het helemaal los in de kantine. HCAW coryfee Ria van Rosmalen kon de kroketten en frikadellen niet aanslepen, kantine-legende (voor en achter de bar) Frank ter Hoeve, sneed de witte bolletjes en De Souza ontfermde zich over de aan de bar gekluisterde Bussumse borrelaars. De PC bestierde de kas, met name het papiergeld, en zag dat het goed was.

Het resultaat mocht er dan ook wezen. Aangemoedigd door een voldoende gevoederd en van drank voorzien thuislegioen gooide Joey Eijpe een no-hitter tegen de altijd gevaarlijke Magpies uit Almere. Later bleek dat niet alleen het thuispubliek erg genoten had van de service en gastvrijheid van de kantinebezetting,  maar ook Joey zelf moest nog iets kwijt aan de verslaggever “Ik haalde vanavond mijn inspiratie uit het feit dat mijn idool De Souza achter mij (en de bar) stond, en zich wilde wegcijferen om deze unieke prestatie mogelijk te maken”