Third Series eerste slachtoffer voetbalwet

Amsterdam, 1 september 2010 – Gisteren bereikte ons het trieste bericht dat de Third Series van 2009 voorlopig geen vervolg zullen krijgen.

Volgens de officiƫle berichtgeving zou dit te maken hebben met het tarief dat dit jaar betaald zou moeten worden voor de beveiliging van het evenement.

“We komen er niet uit qua beveiliging. Na Q-Day, het WK, SAIL en de UITmarkt is de belasting te hoog voor de juten dat de kosten de pan uitrijzen. Dan zijn er nog de play-offs voor het eerste van Pirates, de mogelijkheid dat de Hawks, HCAW of Pioniers ook in zoiets dergelijks belanden en wat vakantieperikelen, kortom, helaas dit jaar geen Third Series….”

Aldus een bron die anoniem wenst te blijven.

Stevig resjersje werk heeft echter aan het licht gebracht dat ruim de helft van de spelers van Mokum Hawks een stadionverbod heeft opgelegd gekregen voor het eigen stadion. Burgermeester Van der Laan heeft hiertoe besloten vanwege het aanhoudende drankmisbruik dat de heren Hawks al jaren ten toon spreiden. De havikjes hebben hiemee wel een primeur, ze zijn de eerste rare vogels die slachtoffer zijn geworden van de nieuwe voetbalwet.