Frans, hou je dochters binnen!

Amsterdam, 15 januari 2011 – Net voordat de Reserve Reserves de competitie in kleunen wordt de definitieve selectie bekend gemaakt. In het weekend 2 en 3 april, het laatste weekend van de oefencampagne, worden de nieuwelingen voor het laatst getest op een aantal voor de Reserve Reserves belangrijke punten.

De afvallers zullen achter blijven in Den Bosch en in seizoen 2011 als batboy fungeren bij de Gryphons. Dat is wel het minste wat we kunnen terugdoen voor de uitnodiging voor het Frans van der Meer Toernooi!

Alle spelers die in januari 2010 nog niet op de spelerslijst van de Reserve Reserves stonden worden beschouwd als Rookie, en komen dus in aanmerking voor de ontgroening. Voor deze selectieprocedure is het hele weekend uitgetrokken. Misschien wordt er ook gehonkbald.

Voor de niet-kenners hieronder een overzicht van de criteria waar tijdens de ontgroening specifiek naar gekeken zal worden:

– financiële draagkracht (niet overdreven, maar wel genoeg voor bier)
– duk-kwaliteiten
– petjoelen (gezelschapsspel)
– slump-vaardigheid

Indien aan het einde van het weekend meer dan 11 spelers op de lijst staan zal een potje inbietwienen de doorslag geven. De jury bij deze kaartmatch zal bestaan uit het vrouwelijkschoon dat uit de binnenstad van Den Bosch achter de Reserve Reserves aan zal komen. Het advies is dus: zaterdagavond zoveel mogelijk dames of in ieder geval de 06-nummers verzamelen!