Klaagzang van een astronaut

Amsterdam, 11 mei 2011 – Het is laat en de PC is net terug van weer een oergezellige avond trainen en naborrelen. Toch nog even snel een stukje. Wat een briljant idee om die kantinediensten om te gooien naar de woensdag! Dat scheelt in avonden naar Bussum afreizen, maar wat nog belangrijker is: het is weer ouderwets gezellig in de kantine na de training!

Ed de Kroket was vanavond verantwoordelijk voor de verzorging van de interne mens. De frituur bleef uit, maar de gele jongens stonden koud. Lekker de tijd om weer ‘ns met iedereen bij te kletsen. Genietend van de gezelligheid (de voormalig GKL was toch niet komen opdagen), en al babbelend over die goeie ouwe tijd werd ik weer herinnerd aan een mail die nog geopenbaard moest worden.

Bij deze dus:

____________________________________________________________________

From:
Gagarin [mailto:gagarin@rocketmail.com]
Sent: maandag 25 april 2011 20:33
To: ronald@bouwman.ws
Subject: RE: Het is zoals het is

Hoi Ronald, (=PC, red.)

Ik heb even behoefte om op onderstaande te reageren.
Allereerst wil ik benadrukken dat ik jou niets kwalijk neem (I don’t shoot the messenger…), maar van onderstaande wordt ik echt niet blij.
Ik ben echt niet te beroerd om iets extra’s voor de club of ons team te doen en waardeer ook enorm de inspanningen van alle vrijwilligers, die er voor zorgen dat wij kunnen spelen, de velden er altijd goed bij liggen etc, maar van het scheidsen wordt ik echt niet blij.
Ik begrijp de nood in de club, maar vind het het echt onbegrijpelijk dat wij als team verplicht worden om jeugdwedstrijden te scheidsen. Waar is de verantwoordelijkheid van ouders in deze? Kinderen lekker op het veld dumpen en een aantal ‘vrijwilligers’ lost het wel op?

Nogmaals: ik begrijp de nood in de club, maar vind het wel erg makkelijk om zonder enige inspraak dit ook bij ons neer te leggen. Ik zou het absoluut niet erg vinden om wat meer kantinediensten te draaien, in de winter mee te helpen aan onderhoud van de velden / kantine etc, maar het scheidsen valt me echt niet goed. A) de activiteit op zich, B) het feit dat het mee weer 2 dagen in het weekend kost. Ik ben niet voor niets dit jaar wat minder gaan spelen…krijg ik deze dagen net zo hard weer voor m’n kiezen.

Nu, weet ik ook dat er verder op dit moment niets meer aan te doen is. Ik wil die andere teams natuurlijk niet laten stikken, dus zorg ik uiteraard dat ik er die wedstrijden ben, maar ik baal er echt stevig van.

Wel nog even een opmerking over de ’toebedeling’. Ik begrijp dat de wedstrijden verdeeld moeten worden en er uiteindelijk 2 man moeten zijn die 2 wedstrijden krijgen. Dat er dan mensen ’teleurgesteld’ moeten worden is helder. Wat ik niet begrijp is dat dat juist degenen zijn die in het schema hebben aangeven extra kantinediensten te willen draaien ipv scheidsen voor 2 wedstrijden worden ingedeeld. Sterker nog, degenen die niet gereageerd hebben komen er met 1 wedstrijdje af… Ik neem aan dat dit niet bewust is gegaan en begrijp ook jouw rol dat het geregeld moet worden, maar het nodigt mij niet uit om de volgende keer nog op een dergelijke vraag te reageren.

Sorry, dat ik zo reageer maar ik baal er zoals je merkt echt van en moet het gewoon even kwijt. Ronald, het is echt niet persoonlijk bedoeld, weet dat wel. Integendeel, ik ben juist heel blij met de rol die je in het team inneemt en alle “K”-klussen (zoals deze) die je gewoon maar oppakt en regelt. Dat vind ik echt top!

Nogmaals ik zal er die wedstrijden zijn of zorg voor vervanging (ik zal in het team eens inventariseren of iemand interesse heeft om tegen een aannemelijk bod een van mijn wedstrijdjes over te nemen…).

Tot woensdag!

Anoniempje Gagarin

____________________________________________________________________
From: ronald@bouwman.ws
To: DL Reserve Reserves
Subject: Het is zoals het is
Date: Sun, 24 Apr 2011 19:13:31 +0200

Heren,

Het mag duidelijk zijn dat er niet enthousiast en voldoende is gereageerd op de zelfwerkzaamheidmail. Ik ben daarom genoodzaakt geweest zelf een indeling te maken. Als je hoofdscheidsrechter bent, ben je maar één keer ingedeeld. Ben je geen hoofdscheidsrechter, dan ben je maximaal twee keer ingedeeld. Vanaf nu is het ieders verantwoordelijkheid dat er ook daadwerkelijk iemand staat, te beginnen op 7 mei!

groet,
PC