Nog 13 te gaan!

Amsterdam, 28 mei 2011 – Het posteren van een astronaut op de lead-off positie heeft niet gebaat. De Reserve Reserves zijn weer terug op aarde. De tweede avond wedstrijd binnen acht dagen kon niet in een winstpartij omgezet worden. De normaliter unhittable De Souza was ‘kaasie’ voor de kaasboeren uit Alkmaar. VGM, zelf zoon van een kaasboer, liet zich daarna ook de kaas van het brood eten. Het werd 2-8 voor de bezoekers.

Het begon allemaal zo aardig. Nou ja, de eerste ‘actie’ van de wedstrijd bestond uit een fieldpoging van de PC waarbij hij als volleerd buitenvelder zijn knie achter de bal posteerde, die daar dan ook hard vanaf sprong. En voor de duidelijkheid, de PC stond niet in het buitenveld, maar op de plek die krokettenbakker Calis normaal zijn kunsten vertoond. De volgende drie Victrixen werden vervolgens snel afgeserveerd.

Gagarin opende vervolgens het Bussumse slagfestijn met een striemende hit over de kortestop, waarna Laurens met een kekke dragbunt (heb je opgelet Remco?!) ook het eerste honk kon bereiken. En toen bleef het stil in de battersbox.

Nou ja, niet helemaal stil, want de Alcmarianen kregen na het eerste rondje beter kijk op De Souza. En wel iets meer dan kijk ook, want er zaten een paar goeie klappen bij. Desondanks wist De Souza de schade beperkt te houden tot slechts drie punten in zeven innings. Net als vorige week eigenlijk, maar toen deed de Bussumse slagploeg nog mee. VGM mocht vervolgens de laatste twee innings gooien.

En dit is het punt in het stukje waar we het moeten hebben over zijn (VGM) uitzonderlijke prestaties bij het bereiden van de bollen. De heerlijke puntjes kipkerrie en de rijkelijk belegde broodjes salami-kaas waren uitmuntend! Als ‘zoon van’ had hij natuurlijk een naam hoog te houden. Klik op het plaatje om alles te weten te komen van dé kaaswinkel op de beste markt van Nederland.

Met negen honkslagen deden de Reserve Reserves het niet eens zo heel slecht, maar ze waren té verspreid en niet altijd even goed getimed. Van de tien slagbeurten met een honkloper in scoringspositie wist alleen de PC twee keer tot een ribbie te komen. Tien is ook het getal van het aantal achtergebleven honklopers, zonde.

Hoewel het gezelliger is als hij er niet is, moet hier ook de voormalig GKL genoemd worden. Na de dubbel van Keet in de zesde inning mocht hij het lopen overnemen en kon ook direct scoren. Knap hoor. En met zijn liner naar het rechtsveld in de achtste inning nestelde hij zich, bijna sneaky, op de tweede plek van de Batting Stats.

Zeven is het getal van het aantal strike outs die de Bussumers voor hun kiezen kregen. En zonder er al teveel woorden aan vuil te maken: onderstaand portret moet de kenner genoeg zeggen. Met een slaggemiddelde van .455 gaat het verder wel aardig met Seb.


(klik op het portret voor het nieuwe doel van deze Reserve Reserve dit seizoen)

Helaas is het verhaal dat Tuinman Jariño vertelde over het aanduwen van een geit niet geschikt voor de jeugdige kijkertjes. Maar het staat iedereen vrij hem hier over te bevragen. Suggestie: vraag hem dan nog een keer uit te leggen waarom je de geit (of het schaap) met de neus richting water moet posteren.

Het goede nieuws is dat de Bussumers ondanks de nederlaag nog twee punten los staan van de nummer twee, de Mokum Hawks. Nog 13 te gaan dus!