Halverwege: Nog 10 te gaan!

Amsterdam, 24 juni 2011 – De sfeer zit er weer goed in bij de Reserve Reserves. Na een klein dipje kon afgelopen woensdag de tweede zege in vijf dagen worden bijgeschreven. Het werd geen herhaling van het slagfestijn tegen de Overlevenden, maar vijf punten waren voldoende voor de winst. De Southernbirds kwamen namelijk niet verder dan één punt. Het werd dus in achtenhalve inning 5-1.

Gelukkig ligt er altijd wat extra spanning op de enige echte Gooische derby in de 1e Klasse A, want kijkend naar de ranglijst had er nog wel ‘ns sprake kunnen zijn van onderschatting. De Huizenaren bungelen namelijk met slechts twee winstpartijen onderaan. Slechts door het geringe aantal teams weten ze zich te handhaven in het ‘linker rijtje’. Kortom, een matige positie die gezien het sterke optreden van woensdag niet echt terecht lijkt. Het was een aardige kluif!

Voor het eerst dit seizoen kon er gesproken worden van een complete selectie, over compleet zelfs want ook Kyle Van Het Eerste (KVHE) heeft de smaak te pakken en was aanwezig. Hij mocht zelfs de wedstijd uitgooien wat hij niet geheel onverdienstelijk deed. Zijn cijfers zijn duidelijk: 2-2-0-0. De slagmensen waren kansloos, zowel op de slag- als de wijdballen.  Bijgekomen van de jetlag mocht De Souza echter de wedstrijd starten, en zoals we van hem gewend zijn werd hij direct hard geraakt, door de eerste twee slagmensen. Daarna was het wel weer een beetje over en met drie strike-outs maakt hij de inning af. De toon was gezet. Alleen in de zevende inning wisten de Huizers een punt te scoren, maar omdat Papa Laurens een wat kolderieke struikelpartij van de PC in het rechtsveld wist te beoordelen als fout had dit geen gevolgen voor het zwaar gekoesterde ERA. De PC daarentegen voelt zich in zijn trots gekrenkt en vermoed een complot omdat hij het scoreblok was vergeten mee te nemen.

Nadat Yuri en Laurens het spits hadden afgebeten begonnen de Bussumers sterk. Een single van Jopie gevolgd door dubbels van Super Seb en Keet zorgden voor de eerste twee punten. In de derde inning werd de voorsprong verdubbeld door een single van Laurens gevolgd door een dubbel van Jopie en een opofferingsslag van Keet. Omdat Jopie dit seizoen graag 0.500 wil slaan moest hij zijn volgende slagbeurten honkslagloos doorkomen, en dat lukte.

Onderin de slagvolgorde regende het geen honkslagen. En dat kwam niet alleen door het matige optreden van de Reserve Reserves op de nummers 6 t/m 9, maar ook door de stevig gooiende Southernbird die gedurende de wedstrijd alleen maar harder ging gooien. Statistisch gezien hebben de slagmensen achterin daar dan ook het meeste last van. Maar ‘elk nadeel heb z’n voordeel’: de scouting rapporten zeggen dat er dit weekend een Yank de heuvel in Meppel gaat beklimmen die ook aardig van wanten weet. De kont van de slagvolgorde van afgelopen woensdag heeft dus wel extra kunnen oefenen met snelheid!

Als het droog blijft zullen we zaterdag weten of de extra oefening succesvol is gebleken! Als het toch regent blijven de heren in ieder geval wel droog want de jassen zijn niet alleen nieuw, maar ook waterdicht. Onder de boxscore zijn de teamfoto en wat actiefoto’s terug te vinden.