Zomerkampioen… Nog 6 te gaan!

Amsterdam, 17 juli 2011 – Na een stralend voorseizoen en een schitterend begin van de competitie zorgden de weergoden in de verdere verloop voor de nodige gefronsde wenkbrouwen. Maar niet in het laatste weekend voor de stop. Na een regenachtige week vielen afgelopen vrijdag alle weerstukjes op z’n plaats. Mooie temperatuur, lekker zonnetje, en nét op tijd een vlies van een wolkje dat zich nestelde op de plek naast de Watertoren waar normaal de zon het zicht van de slagman, werper en scheidsrechter verpest. Om de weergoden te bedanken voor deze mooie honkbalavond besloten de Reserve Reserves de Flying Petrels te offeren. Als je naar de uitslag kijkt kun je het beter ‘ritueel slachten’ noemen: 19-2

Verdedigend deed De Souza met 11 strike-outs weer goede zaken. Het lijkt erop dat de druk van vorig jaar om Papibon ook wat innings te gunnen volledig weg is. Dit was alweer de zesde complete game dit seizoen. Met een ERA van 1.843 kan hij met een gerust hart gaan genieten van de zomerstop.

Aanvallend was het, net als vorige week, weer feest. De zomerstop komt eigenlijk te vroeg want er is een aantal gloeiend hete Reserve Reserves die nu een manier moeten zoeken niet al te hard af te koelen. Erik C. bijvoorbeeld ging wederom ‘1.000’, en deze keer niet met één, maar met drie hits! Het slaggemiddelde van ‘slechts’ 0.238 is dan ook geen goed beeld van waar Erik C. staat. Als je kijkt naar de laatste zes wedstrijden is het ‘gewoon’ 0.375.

De man van de wedstrijd van vorige week Jariño werd een aantal welverdiende innings rust gegund. Ondanks de nul uit één uit de invalbeurt blijft de vrolijke Braziliaanse tuinman nét boven de 0.300 slaan. Als hij dit seizoen eindigt zoals hij vorig seizoen begon dan zal hij eenvoudig het 0.400-punt bereiken en meedoen om de batting-title.

Voor de GKL ligt dat natuurlijk net iets anders. Omdat hij beloofd heeft ook na de zomerstop de nodige wedstrijden niet te zullen bijwonen zal hij niet in aanmerking komen voor de batting-title. Hij zelf geeft aan dat een plek op de lijst voor MVP wel voor hem in het verschiet ligt. Maar na vorige week weet elke tegenstander waar ze hun buitenvelders moeten posteren. De ‘gapper’ die hij afleverde resulteerde in een eenvoudige vang-8. Met twee uit vier deed hij toch goede zaken voor zijn slaggemiddelde: 0.414, maar voor spek-en-bonen dus.

Van Remco T. werd vroeger ook wel ‘ns gezegd dat hij voor spek-en-bonen meedeed, maar die tijden zijn ver achter ons. Aanvallend begon hij dit seizoen wel wat stroef, wellicht door de belangrijke job die hij verdedigend achter de plaat moest doen. Maar zijn slaggemiddelde zit nu echt in de lift en staat nu op 0.294. Dat is inclusief de twee uit drie van vrijdag. Zijn hitting-streak duurt nu al zes wedstrijden en daarin slaat hij zelfs 0.500.

De beste hitting streak van het seizoen is van Jopie. Tot vrijdag was hij bij alle tien de wedstrijden dat hij mocht aantreden succesvol geweest en had daarin een slaggemiddelde van 0.486 bij elkaar getimmerd. Een vang-9, een velderskeus en een sombrero eindigde de streak. Ondanks een off-day leidt Jopie met 0.429 nog steeds de race om het hoogste slaggemiddelde.

De bovenste plek moet hij nu wel delen met Keet. Zonder dat Keet gespeeld heeft, en ondanks een poging van de GKL om deze slugger uit de race te halen. Niet alleen staat Keet bovenaan bij de slaggemiddeldes, maar hij domineert ook het slugging gemiddelde.

VGM komt met het slugging gemiddelde een beetje in de buurt bij Keet. De vier uit vijf met een triple brengen hem tevens op een net slaggemiddelde van 0.375. Met de drie ribbies die al die hits opleverde deed hij eveneens goede zaken voor het MVP-klassement

Ook de PC ging vier uit vijf en dat leverde naast een aardig slaggemiddelde van 0.388 ook twee ribbies én een aardig moment op. Hij realiseerde zich namelijk niet dat hij de zesde inning moest lead-offen en stond nog gezellig te keuvelen in de dug-out, met zijn catcher-gear nog aan. Opgeschrikt door een luid ‘slagman?!?!’ van de man in blauw, haastte hij zich met het uitdoen van het spul en nam een drafje naar het slagperk. De eerste bal sloeg hij vervolgens strak over derdehonkman waardoor hij in één keer door kon draven naar het tweede honk.

Edgar sloeg in z’n laatste slagebeurt een vier-naar-drie, en liet daarmee de kans schieten op een zes uit zes wedstrijd. De vijf hits brachten hem wel op 0.419. De oplettende bezoeker van deze site heeft kunnen zien dat er bij die vijf hits in eerste instantie twee doubles genoteerd waren, maar dat daarvan er één weer is verdwenen. De PC werd op dit foutje gewezen door… U raadt het nooit.. Jawel: Papa Dammers! Mede namens de rest van de Reserve Reserves bedankt!

Super Seb begint ook weer het niveau te halen waarmee hij vorig seizoen zoveel indruk heeft gemaakt. Twee uit vier bracht hem op 0.386, en was voor deze wedstrijd weliswaar erg normaal, maar de eerste was een double tegen het hek, en de tweede was een dinger over het hek. Met al die power bezet hij voorlopig wél de bovenste plek in het MVP-klassement. Ook staat hij met twaalf strike-outs én twaalf keer vier wijd te boek als de ‘beste kijker’ van het team.

De titel ‘beste kijker’ lijkt Gagarin voorlopig dus even kwijt te zijn, maar hij begint zo net voor de zomerstop ook lekker uit de verf te komen. De Kosmonaut heeft waarschijnlijk het meeste moeite met het zien van de bal in de vrijdagavond-zonwedstrijden, maar daar was (door dat wolkje?) even niets van te merken. Met twee doubles uit vijf slagbeurten doet hij weer goede zaken voor alle statistieken. Het slaggemiddelde van 0.385 is nog een tikkie minder dan vorig jaar, maar nog steeds meer dan netjes.

Ed de Kroket was net als Keet al op zomerreces, maar er is altijd een reden om iets positiefs over Edje te schrijven. Zijn slaggemiddelde van 0.300 bijvoorbeeld is best heel aardig. En ook schittert hij dit seizoen defensief, daar waar het vorig seizoen vooral schutteren was. Helaas worden er daardoor minder ‘bijzondere routes’ ontdekt, en in de race om het kampioenschap is dat misschien maar beter ook. De grootste prestatie dit jaar was natuurlijk het op de wereld zetten van Bitterbal, al zal die prestatie moeten worden toegeschreven aan vorig seizoen, of aan mevrouw Bittergarnituur.

Verder moet hier ook de GGL genoemd worden die onvermoeibaar voorop gaat in de strijd. De Reserve Reserves merken helemaal niets van de dubbelrol die hij heeft. Het bench-coachen van de jochies van het Eerste staat op geen enkele manier in de weg voor de tijd die hij spendeert aan de écht helden van HCAW. Toen Gagarin hinkelende de wedstrijd moest verlaten leek er even op dat er toch nog één slagbeurt aan zat te komen, maar met enig vernuft wist de GGL dat uit te stellen.

De Reserve Reserves hebben nu zomerstop, maar zijn op zaterdag 13 augustus weer terug. Dan staan de Piraten uit Amsterdam op het menu!

PS
Fokker, bedankt nog voor de bollen, en het BP gooien! Kom je na de zomerstop weer ‘ns kijken? (meedoen hoeft niet)

3 reacties

  1. Met een ERA van 0.1843 zal die werpert toch niet meer gooien in de hoofdklasse alu ? Is het misschien een ERA van 1.843 ? Nog steeds niet verkeerd trouwens……

  2. Pc is vergeten ze papieren na te kijken en te concluderen dat era word aangeven met cijfers voor en achter de komma!! Vertaald, huubie heeft een era van 1.84!!!

Reacties zijn gesloten.